Frumusete & Ingrijire

#par #ulei de masline #cocos

Tratamente cu ulei cald pentru par frumos si sanatos

Uleiurile vegetale au o putere de hidratare si ofera instantaneu un par mai viguros, mai puternic si mai sanatos daca sunt utilizate in mod frecvent. Parul tern, vopsit, pe care se folosesc  foarte des produse de fixare, care este tapat sau pur si simplu are o structura nesanatoasa, este insetat dupa uleiuri si le absoarbe instantaneu. Totusi, atunci cand aceste uleiuri sunt incalzite, efectele sunt de doua ori mai puternice decat in mod obisnuit.


Specialistii in ingrijirea parului recomanda femeilor din intreaga lume sa aplice pe par tratamente care constau in diverse uleiuri incalzite in prealabil. Desigur, acestea trebuie sa aiba o temperatura suportabila, astfel incat sa nu degradeze firele de par.


Asadar, iata care sunt cele mai bune tratamente cu  uleiuri incalzite pentru parul tau:


Ulei de masline si o jumatate de ceasca de lapte


Incalzeste 10 linguri de ulei de masline, iar cand ajunge la o temperatura optima, amesteca-l cu jumatate de ceasca de lapte proaspat (cu cat mai gras cu atat mai bine). Aplica masca pe parul umezit si maseaza scalpul fara grija. Desi parul este tinta principala, trebuie sa stii ca si scalpul are nevoie de rasfat si ingrijire. Dupa ce ai masat pielea capului cel putin 3 minute si ai ai intins masca pe toata lungimea parului, infasoara-ti capul intr-o punga de unica folosinta si apoi intr-un prosop. Lasa tratamentul sa actioneze 40 de minute si apoi samponeaza (de doua ori daca este necesar).


Dupa aplicaea acestor tratamente, nu este nevoie sa mai folosesti balsam sau alte tratamente de par. Simpla samponare este suficienta.


Ulei de masline si miere


Amesteca 10 linguri de masline cu 3 linguri de miere si albine si incalzeste aceste doua ingrediente impreuna. Daca uleiul de masline promite parului o hidratare intensa, mierea ofera stralucire si intareste firul de par. La fel ca si tratamentul ca ulei de masline si lapte, acesta se maseaza insistent scalpul si se intinde pe toata lungimea firumui de par. Se acopera si se lasa sa actioneze pentru 40 de minute.


Ulei de cocos si vitamina E uleioasa


Uleiul de cocos este un ingredient nutritiv si este recomandat parului uscat. Acest ingredient este folosit de sute de ani in tarile asiatice, motiv pentru care femeile din zonele respective au un par lung, sanatos si stralucitor, fara sa utilizeze produse de infrumusetare din comert. Incalzeste 7 linguri de ulei de cocos si o lingurita de vitamina E si aplica rezultatul pe parul umed. Lasa masca sa actioneze cel putin 30 de minute si apoi indeparteaza uleiurile cu sampon.


Acest tratament va intari firele de par si va face ca radacina sa fie mult mai rezistenta.


Atentie! Toate uleiurile se incalzesc la bain marin.


Daca dupa samponare parul ti se pare ca a ramans putin unsuros, il poti clati cu o cana de apa in care ai turnat zeama de la o lamaie. Acest ingredient va degresa parul in totalitate, ii va da un miros placut si ii va oferi un plus de stralucire.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului