Frumusete & Ingrijire

#masca #ten #piele #ulei de masline #ten gras

Tratamente cosmetice pentru acasa

Pentru a-si mentine frumusetea, o femeie trebuie sa isi cunoasca foarte bine pielea, sa stie care sunt necesitatile acesteia, ce ingrediente ii priesc si de ce ar trebui sa se fereasca. Totusi, pentru a arata mereu tanara, nu trebuie sa lasi sume importante de bani la saloanele de infrumusetare . Este suficient sa te aprovizionezi cu diverse ingrediente naturale, de care pielea ta sa se bucure.

 


Tratament pe baza de ulei de masline pentru hidratare

Amesteca o lingura de ulei de masline cu o lingurita de pudra de argila, aplica masca pe pielea curata, lasa sa actioneze pentru aproximativ 15 minute, iar apoi clateste fata cu apa calda din belsug.


La final, pielea va ramane hidratata si, datorita argilei, ea va fi curatata in profunzime.

 


Tratament  regenerant cu albus de ou


Dupa ce ai dat jos masca exfolianta , poti aplica una regeneranta cu albus de ou. Acesta are un continut foarte ridicat de colagen, necesar pentru o piele radianta. Bate bine un albus de ou si aplica-l pe pielea curata. Lasa-l sa actioneze pentru 20 de minute, dupa care indeparteaza-l cu apa calda. Poti repeta acest tratament in fiecare seara pentru a vedea rezultatele cat mai rapid.


Tratament cu lamaie pentru ten gras


Chiar daca pielea cu mult sebum isi mentine elasticitatea si tineretea mai mult timp, este recomandat ca uneori sa ii faci o „degresare” si sa o mai lasi sa respire. Stoarce jumatate de lamaie, inmoaie o discute demachianta in aceasta zeama si sterge-te cu ea pe fata in miscari circulare. Dupa un minut, clateste pielea cu apa calda..

Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a ramane mereu tanara si frumoasa.


Demachiere


Chiar daca ai utilizat sau nu machiaj, este recomandat sa te demachiezi in fiecare seara. Daca vei face acest lucru vei observa cum pe discheta demachianta raman urme de murdarie. Acesta sunt cauzate de praf, poluare si transpiratie. De asemenea, dimineata este iarasi indicat sa folosesti putin demachiat pentru a indeparta excesul de sebum format peste noapte.

Exfoliere


Cel putin o data la doua saptamani, ar fi bine sa iti exfoliezi pielea cu un amestec natural. Rolul exfolierii este acela de a indeparta toate celulele moarte de la suprafata pielii si de a permite astfel pielii sa respire.


Amesteca o lingura de tarate cu putin gel de curatare a fetei si maseaza tenul cu miscari circulare. Dupa ce ai acoperit toate zonele, indeparteaza masca cu apa calduta.


Hidratare


Un ten hidratat, este un ten mai tanar. Din acest motiv, femeile care se plang ca au tenul gras, au pielea mai intinsa si cu un aspect mai placut. In fiecare seara si dimineata, dupa procesul de demachiere, aplica un ulei natural hidratant (ulei de masline, ulei de samburi de struguri, ulei de avocado etc).


Pe langa acest procedeu, poti face saptamanal tratamente de hidratare intensa, chiar la tine acasa. Iata cateva masti naturale care iti vor mentine frumusetea pentru mai mult timp.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare