Frumusete & Ingrijire

#caderea parului # par sanatos #transpiratie #par degradat

Transpiratia afecteaza parul

Toata lumea stie cat de important este sa fii in forma si sa ai un corp tonifiat, Un stil de viata sanatos si un program echilibrat de miscare sunt esentiale pentru organism.

Miscarea in special este foarte importanta pentru un trup armonios, insa are si cateva dezavantaje. Unul dintre aceste dezavantaje este transpiratia care poate afecta parul.
 

Sarea din transpiratie afecteaza scalpul


Atunci cand transpiri sarea se depune pe par si scalp. Acest lucru creaza un strat de apa si sare care deterioreaza firul de par. Un scalp sanatos inseamna si un par sanatos. Pe scalp se gasec pori minusculi care ajuta la aerisirea parului, dar si la absorbtia substantelor. Depozitele de sare de pe scalp blocheaza acesti pori. In acelasi timp, sarea este absorbita de scalp. Astfel, sarea afecteaza in mod negativ parul si scalpul.

Penru a evita efectele negative ale transpiratiei asupra parului este foarte important sa ne spalam dupa ce mergem la sala de sport sau cand ajungem acasa in zilele caniculare, in care am transpirat foarte mult.
 

Cum sa iti pastrezi parul frumos si sanatos dupa sport


In timpul unei ore de sport, toxinele din organism sunt eliminate prin intermediul tanspiratiei. In acest fel, tenul va deveni mai sanatos si stralucitor. Insa, pe termen lunga, transpiratia afecteaza calitatea parului. Pentru a preveni efectele nocive ale transpiratiei pentru par, trebuie sa tii cont de cateva lucruri.

In primul rand, parul trebuie ingrijit corespunzator. Spala-l des si, pe langa samponul obisnuit, foloseste si balsamuri si masti speciale pentru par. Aceste produse contin ingrediente speciale care hranesc parul si ii ofera stralucire si elasticitate.

De asemenea, atunci cand faci sport este indicat sa iti legi parul. Daca parul tau este lung, leaga-l intr-un coc, cat mai sus. Este important sa tii parul departe de fata si gat, pentru a nu intra in contact cu si mai multa transpiratie. In acelasi timp te vei simti mai bine si vei transpira si mai putin.

Atunci cand faci sport poti avea la indemana si un prosop cu are sa te stergi frecvent. De altfel, pentru a impiedica transpiratia excesiva a scalpului poti folosi si o bandana speciala pentru sport, din materiale absorbante. Dupa fiecare ora de sport incearca sa iti speli parul si sa aplici un balsam hidratant.

Tratamente hranitoare pentru parul degradat


Foloseste sampoane de curatare, care elimina toate toxinele de la nivelul firului de par si al scalpului. Ai grija sa cumperi un sampon cu un PH echilibrat, care sa fie bland cu parul. Cand folosesti astfel de sampoane, ai grija sa masezi bine scalpul si sa lasi produsul sa actioneze cateva minute.

Pentru hidratarea parului, dupa spalare poti folosi si un balsam care nu necesita clatire si seruri speciale pentru varfurile despicate, in special daca ai parul ondulat. O data pe saptamana, trateaza parul cu o solutie din ulei cald pe care il lasi sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care speli parul cu samponul obisnuit.

Ingrijirea corespunzatoare a parului dupa orele de sport sau perioadele calduroase, in care transpiri intens, va preveni distrugera si ruperea acestuia. In schimb vei avea un par hidratat, stralucitor si elastic.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului