Frumusete & Ingrijire

#coronavirus #pandemie #ochelari #masca

Ti se aburesc ochelarii cand porti masca? Iata ce trebuie sa faci

Daca porti ochelari, te-ai confruntat cel mai probabil cu ecuatia masca + ochelari + respiratie = lentile aburite. Si, totusi, cum poti face sa porti masca fara sa te trezesti brusc in ceata? Ei bine, exista cateva trucuri utile pe care le vom detalia in continuare.

Aburirea ochelarilor nu este doar neplacuta, dar poate fi si un pericol pentru siguranta. Esti nevoit sa ii dai jos de pe nas si sa ii stergi. Uneori acest lucru nu este posibil pentru ca fie esti la volan, fie esti pe strada si ai mainile ocupate. Din fericire, poti evita aburirea lentilelor. Iata ce trebuie sa faci:

Imediat inainte de a-ti pune masca de fata, spala-ti ochelarii cu apa si sapun lichid. Cu o carpa moale, sterge apoi bine lentilele. Vei vedea ca nu se vor mai aburi usor si vei putea respira fara probleme chiar daca porti si masca si ochelarii in acelasi timp.

Aceasta este primul truc. Daca nu ai apucat sa ii speli cu apa si sapun, poti incerca alta varianta. Cumpara-ti masti care sa se potriveasca pe dimensiunile fetei tale. Aseaza masca intotdeauna corect, cu zona pe care se afla sarmulita aceea subtire in sus. In felul acesta vei putea sa pliezi perfect materialul pe forma nasului.

Pune-ti masca pe nas in sus si foloseste ochelarii pentru a o fixa. Practic, ce trebuie sa faci este sa asezi ochelarii peste marginea mastii, asa incat aerul cald pe care il expiri sa nu mai intre in contact cu lentilele.

Unele persoane mai recomanda si dublarea mastii la interior cu o bucata de servetel care sa absoarba aburul. Tu poti incerca toate variantele si sa o alegi pe cea care ti se potriveste sau pe care o consideri cel mai la indemana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare