Frumusete & Ingrijire

#riduri #ingrijire ten #ingrijire piele

Sterge 10 ani de pe chipul tau: 3 secrete pentru o piele tanara

Nu ai nevoie de operatii estetice, injectii cu botox sau tratamente extravagante pentru a avea o piele tanara si stralucitoare. Sigure, ieftine si accesibile, suplimentele cu vitamina C sau fitoceramide sunt extrem de benefice pentru piele si te vor ajuta sa arati cu 10 ani mai tanara.


Secretul numarul 1: Vitamina C


Vitamina C este extrem de importanta pentru organismul uman si joaca un rol esential in mentinerea unei pieli sanatoase si rezistente. Pielea tanara este bogata in vitamina C, insa, odata cu trecerea timpului, acest nutrient se pierde. Expunerea la razele ultraviolete, poluarea sau fumul de tigara contribuie la reducerea nivelului de vitamina C din piele si la aparitia semnelor de imbatranire.

Vestea buna este ca poti reda pielii tale vitamina C de care are nevoie. Unul dintre cele mai puternice efecte ale vitaminei C este productia de colagen, o proteina care ofera pielii mai multa elasticitate. Odata cu varsta, colagenul este mult mai greu format, ceea ce duce la aparitia ridurilor.

Vitamina C este benefica si pentru indepartarea semnelor de batranete. Este un antioxidant puternic care reduce numarul de celule ale pielii arse de soare sau decolorate de imbatranire. Suplimentele si alimentele bogate in vitamina C sunt extrem de benefice pentru sanatate, insa pentru piele cea mai potrivita solutie este aplicarea directa de vitamina C.

Pe piata se gasesc o serie de produse care contin aceasta vitamina, insa ai grija ca acestea sa contina vitamina C intre 3% si 10%. Aplica vitamina C o data pe zi, pe pielea curata si exfoliata in prealabil. Pentru rezultate bune, combina produsele pe baza de vitamina C cu cele cu vitamina E.


Secretul numarul 2: Fitoceramide


Fitoceramidele ajuta la reducerea liniilor fine si a ridurilor si imbunatatesc structura pielii. Sunt derivate din plante, echivalente cu ceramidele, grasimi care pastreaza pielea hidratata si ferma. Insa, odata cu inaintarea in varsta, nivelul de ceramide scade, apar ridurile, iar pielea isi pierde fermitatea.

Suplimentele de fitoceramide reduc aceste riscuri si sunt absorbite imediat de sange si piele, pe are o hidrateaza. Incearca sa iei zilnic o capsula de 350 mg de fitoceramide si vei observa o imbunatatire a calitatii pielii tale in mai putin de 4 saptamani. Aceste suplimente sunt sigure pentru aproape toata lumea, insa persoanele cu sensibilitate la gluten trebuie sa caute alte optiuni.

Pentru rezultate remarcabile, ia suplimentele de fitoceramide impreuna cu cele de vitamina C.


Secretul numarul 3: Produse de curatare faciala


Produsele de curatare faciala cu ingrediente puternice sunt extrem de benefice pentru piele, care devine mai elastica si mai ferma. Aceste produse sunt precum o periuta de dinti electrica pentru fata. Exfoliaza delicat pielea, indeparteaza eficient celulele moarte si imbunatatesc absorbtia nutrientilor din cremele si lotiunile folosite.

Incearca sa folosesti un astfel de produs de cel putin 3 ori pe saptamana. Aplica pe frunte, nas, obraji si barbie, unde este indicat sa insisti timp de 20 de secunde. Ai grija insa sa eviti produsele puternic exfoliante, deoarece, in timp, pot priva pielea de nutrienti importanti.


Sursa foto:healthyskincarehelp.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare