Frumusete & Ingrijire

#galbenele #ulei de masline #ulei de galbenele #avocado #piele uscata

Retete naturiste pentru pielea uscata

pielea uscata este cauzata de activitatea scazuta a glandelor sebacee si este caracterizata de cele mai multe ori prin senzatie de uscaciune, riduri fine, descuamare si pierderea elasticitatii. Glandele sebacee "lenese", care adesea sunt consecinta unei predispozitii genetice, favorizeaza uscarea pielii. Insa, uneori chiar si lipsa unei hidratari corecte sau utilizarea produselor de ingrijire gresite pot usca tenul.


Iata cateva tratamente naturiste care vor hidrata intens pielea uscata  si care ii vor reda stralucirea si elasticitatea.


Ulei de samburi de struguri


Uleiul de samburi de struguri este un lichid gras, foarte hranitor pentru piele si usor absorbit de aceasta. Este recomandat pentru pielea uscata, cu tendinte premature de imbatranire. Uleiul de samburi de struguri contine bioflavonoizi care ajuta la absorbia vitaminei C in organism si care, la randul sau, ajuta la producerea colagenului de care pielea uscata are foarte mare nevoie pentru a se mentine tanara, frumoasa si elastica.


Cum se foloseste: dupa ce ai demachiat pielea si ai spalat-o cu apa calda pentru a deschide porii, aplica uleiul de samburi de struguri cu varfurile degetelor si maseaza-o pe intreaga suprafata a tenului. Dupa 10 minute indeparteaza surplusul cu o discheta demachianta.


Ulei de migdale dulci


Uleiul de migdale dulci hraneste pielea in profunzime, ii reda catifelarea, ceea ce il face un produs excelent pentru pielea uscata. Acesta previne imbratranirea prematura si netezeste ridurile specifice pielii uscate. Mai mult decat atat, uleiul de migdale dulci protejeaza pielea, intr-o anumita masura, de razele nocive ale soarelui, motiv pentru care se poate utiliza si la plaja, in combinatie cu un produs special cu protectie ridicata UV.


Cum se foloseste:
pe pielea curata se maseaza uleiul de migdale dulci, iar la final se indeparteaza surplusul cu o discheta demachianta.


Ulei de avocado


Cunoscut pentru puterea sa de a amana procesul de imbatranire a pielii, uleiul de avocado are un continut ridicat de potasiu si antioxidanti. De asemenea, uleiul de avocado contine o cantitate impresionanta de acid linoic, ingredient care ajuta la reglarea glandelor sebacee.


Cum se foloseste: maseaza uleiul de avocado pe pielea curata, permite acestuia 10 – 20 de minute sa patrunda bine in piele si clateste apoi cu apa calda din belsug, fara sa folosesti vreun gel de curatare.


Ulei de susan alb


Desi uleiul de susan alb este recunoscut pentru efectele sale de combatere a paradontozei, acesta este foarte benefic pentru pielea uscata. Uleiul de susan alb hidrateaza in profunzime tenul uscat si ii metine aceasta hidratare pentru multa vreme.


Cum se foloseste: 
se aplica uleiul de susan alb pe pielea proaspat spalata cu apa calda, se maseaza si se indeparteaza dupa 10 minute cu apa calda.


ulei de galbenele


Galbenelele sunt foarte bune pentru tratarea eczemelor, iritatiilor, cosurilor, dar si pentru pentru hidratarea puternica a pielii uscate. Daca unguentul cu galbenele ti se pare totusi mult prea unsuros, uleiul de galbenele va fi exact pe placul tau.


Cum se foloseste:
dupa ce ai curatat pielea de machiaj si alte impuritati, maseaza pielea cu putin ulei de galbenele, iar dupa 10 minute indeparteaza surplusul cu o discheta demachianta.

Sursa foto : webmd.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare