Frumusete & Ingrijire

#multivitamine #piele #ingrijire piele # hidratare piele

Pregateste-ti pielea pentru venirea iernii

Probabil ca pielea ta deja a inceput sa se usuce din cauza frigului si a vantului. Nu lasa lucrurile asa cum sunt. Pregateste-ti pielea astfel incat sa fie frumoasa si hidratata si in lunile de iarna care urmeaza.

Dusuri calde


De fiecare data cand iti faci baie, mareste usor temperatura apei astfel incat porii pielii tale sa se deschida. In acest fel pregatesti pielea pentru pasul urmator, si anume pentru hidratare . Totusi, mai inainte de acest lucru ar fi bine sa faci o exfoliere usoara.

Pregateste un prosopel mic, toarna pe acesta putin si maseaza-ti tenul cu el. In acest fel vei indeparta orice urma de celule moarte de la suprafata acesteia si vei permite astfel cremei sa patrunda cat mai bine in epiderma.

Maseaza bine toata suprafata pielii, insistand in special pe . In acest fel vei reusit sa indepartezi o parte din punctele negre prezente in aceasta zona.
 

Hidrateaza


Dupa fiecare , dar si inainte de a iesi din casa hidrateaza-ti intens pielea cu o crema grasa. Daca tenul tau este deja gras nu mai ai nevoie de o crema grasa, dar tot se recomanda sa aplici o crema ca un strat de protectie impotriva prafului si a umezelii.
 

Bea multa apa


Pielea si buzele uscate nu sunt doar un simptom cauzat de frig, vant si lipsa unui produs de ingrijire, ci si de lipsa unei cantitati suficiente de apa. Bea zilnic cel putin 2 litri de lichide (apa sau ceai fara zahar ) si vei vedea cum pielea ta va avea un aspect mult mai frumos si va fi mai hidratata.
 

Consuma multivitamine


Vitaminele A, B si C sunt necesare pentru a mentine hidratarea, elasticitatea si fermitatea pielii tale, indiferent de sezon. Totusi, iarna ar trebui sa maresti aceasta doza deoarece necesitatile pielii tale sunt crescute.

 

Foloseste crema cu protectie


Vremea rece si inorata nu este musai asociata cu lipsa razelor SPF care la imbatranirea prematura a pielii. Achizitioneaza o crema cu protectie SPF 15 si foloseste-o in fiecare zi, inainte de a iesi din casa. Maseaz-o bine cu 20 de minute inainte de plecare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului