Frumusete & Ingrijire

# produse cosmetice profesionale #ten #ingrijire #exfoliere # ceai de menta

Metode simple prin care sa iti pastrezi tenul curat dupa antrenamentele la sala

Miscarea este esentiala pentru un organism sanatos si tonifiat, insa excesul de transpiratie isi pune amprenta asupra pielii tale si poate declansa eruptii acneice severe dupa orele de aerobic. O buna igiena si ingrijirea regulata a pielii te pot scapa, din fericire, de aceste probleme. Descopera mai jos cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai o piele stralucitoare dupa fiecare sesiune istovitoare la sala de sport!

Renunta la fondul de ten

Daca vrei sa ai un ten curat dupa efort, in timpul antrenamentelor la sala este indicat sa renunti la fondul de ten sau la cremele nuantatoare. Daca vii direct de la serviciu, asigura-te ca ai in geanta servetele umede, pe care sa le folosesti inainte de intrarea in sala. Caldura deschide porii, ceea ce favorizeaza astuparea lor cu impuritati atunci cand transpiri.

Leaga-ti parul

Inainte de a intra in sala de sport, este foarte important sa iti prinzi parul intr-o coada sau intr-un coc. Daca nu il poti strange, incearca sa nu folosesti produse cosmetice care sa irite fata. Dupa ora petrecuta la sala, aplica pe par un spray sau balsam hidratant si usuca-ti podoaba capilara.

Sterge-ti fata cu un servetel umed

Dupa fiecare antrenament, sterge-ti fata, gatul si decolteul cu un servetel umed, astfel incat sa indepartezi transpiratia. Asadar, nu uita sa ai in geanta servetele pe care sa le folosesti dupa fiecare antrenament.

Aplica un spray racoritor cu ceai de menta

La sfarsitul antrenamentului, dupa ce stergi pielea, este recomandat sa folosesti si o solutie racoritoare, din ceai de menta, un tonic astringent. Aceasta este solutia potrivita pentru calmarea pielii iritate si prevenirea aparitiei acneei. Lotiunea trebuie folosita in decurs de 7-10 zile, pentru a nu-si pierde eficacitatea.

Spala-te pe fata cand ajungi acasa

Servetele umede nu isi fac intotdeauna treaba, astfel, pentru a te sigura ca pielea ta este curata, spala-te de fiecare data cand ajungi acasa. Foloseste solutii de curatare delicate, pe baza de ingrediente naturale, fara alcool. Poti folosi o solutie cu ceai verde, care, pe langa curatarea in profunzime a pielii, contine si antioxidanti puternici, care o protejeaza.

Exfoliaza pielea o data pe saptamana

O data pe saptamana, este necesar sa exfoliezi pielea, pentru a indeparta reziduurile si celulele moarte. Pentru rezultate bune, poti folosi produse pe baza de enzime de dovleac si papaya.
 
Sursa foto: //she-fit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare