Frumusete & Ingrijire

#Himalaya Herbal Healthcare Romania #himalaya #medicina ayurvedica

Medicina ayurvedica si compania Himalaya

Misterioasa Indie se intinde din valea Gangelui la varfurile Himalayei, de la palatele din Agra, pana la misterioasele cetati ale sudului. Din acest taram plin de comori, a rasarit un sistem vechi holistic de diagnoza si tratament ce foloseste plante in formule inedite, “Ayurveda” sau “Stiinta vietii”.

Medicina ayurvedica, cel mai vechi sistem curativ din lume cu practica neintrerupta, are origini mergand inapoi 5000 de ani. Inflorind in India, aceasta a ajuns pana in Grecia, Roma si Egipt. Principiile ayurvedice sustin ca atat natura, cat si individul sunt formate din cinci elemente fundamentale: aerul, focul, apa, pamantul si spatiul. Folosite pentru intelegerea corpului si a mintii umane, aceste clasificari pot fi considerate metafore ale functiilor fiziologice. Pamantul este legat de mineralele ce formeaza oasele si muschii, in timp ce Focul reprezinta metabolismul, unde alimentele sunt descompuse si transformate in substante nutritive. Apa este echivalenta cu fluidele corpului, inclusiv sangele, iar Aerul este asociat cu sistemul nervos. Spatiul este cel care leaga componentele corpului. Predominanta acestor elemente afecteaza cele trei caracteristici metabolice ale individului. Numite dosha, acestea sunt apa/vata, aer/pitta si spatiu/kapha. Un medic specializat in medicina ayurvedica consemneaza toate elementele ce pot afecta sanatatea pacientului (si echilibrului celor trei dosha), inclusiv activitatile curente, ora in timpul zilei si anotimpul. Odata terminata prima etapa de analiza, in timpul careia pacientul este privit ca individ, urmeaza etapa in care acesta este analizat in relatie cu mediul in care traieste.

Obtinute in special din plante, preparatele ayurvedice traditionale contin adesea si minerale, fapt ce contribuie la eficienta lor.

Cunoscuta pentru pioneratul in folosirea tehnicilor moderne pentru a descoperi si valida secretele ayurvedice, compania Himalaya Herbal Healthcare s-a axat inca de la inceputuri pe dezvoltarea unor remedii sigure, naturale si inovatoare, care sa-i ajute pe oameni sa duca o viata mai sanatoasa. Sinergia dintre cunoasterea traditionala si cele mai noi descoperiri in domeniul tehnic ajuta la fabricarea unor produse eficiente si inovative, precum suplimentele alimentare si produsele cosmetice distribuite in Romania de Prisum International.

Himalaya Herbals Healthcare nu este numai un brand de traditie, este si o companie ce tine la calitatea produselor sale. Astfel, plantele medicinale folosite sunt cultivate pe o suprafata de peste 280 ha, in zone nepoluate, joase si medii ale muntilor Himalaya. Fiecare produs este supus cercetarii primare timp de mai multi ani si fiecare din plantele medicinale utilizate in produse este studiata si testata individual pentru eficacitate.

In portofoliul Himalaya sunt incluse 130 de produse farmaceutice, de ingrijire personala, ingrijire pentru copii si ingrijire pentru animale. Gama farmaceutica este sustinuta de mai bine de 300.000 de specialisti din intreaga lume - medici, farmacologi, biochimisti, chimisti, etc.

Astazi, milioane de oameni din intreaga lume duc o viata mai fericita si sanatoasa datorita produselor Himalaya Herbal Healthcare. Avand o istorie de 83 de ani si prezenta in 82 de tari, compania Himalaya joaca un rol important in transpunerea stiintei Ayurveda in intreaga lume.

Produsele Himalaya sunt distribuite de compania Prisum International, ce detine dreptul de distribuitor pe piata romaneasca a produselor fabricate de Himalaya Drug Company – India – suplimente alimentare si produse cosmetice (adulti si copii).

Pentru mai multe informatii despre produsele si serviciile Prisum International, va rugam sa vizitati prisum.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.