Frumusete & Ingrijire

# bronz perfect #bronz #sanatate

Mananci si te bronzezi. Afla cum este posibil

Stiai ca te poti bronza nu numai daca stai la plaja, ci si cu ajutorul alimentatiei? Acest lucru se intampla pentru ca exista alimente bogate in betacaroten, substanta care coloreaza pielea.

Mai exact, betacarotenul este cel care stimuleaza melatonina, substanta responsabila pentru bronzul nostru frumos. Iata ce limente trebuie sa consumi pentru a ajuta pielea sa se bronzeze.

Morcovi

Unele dintre legumele cu un continut ridicat de betacaroten sunt morcovii. Atunci cand morcovii sunt consumati cu regularitate, dar si u moderatie, atunci pielea se adapteaza si capata o nuanta un pic mai inchisa, dar cu aspect natural si sanatos.


Tomate, cartofi dulci, pepene galben si caise


 Ca si  morcovii, rosiile, pepenele galben, caisele si cartofi dulci sunt bogate in betacaroten, ceea ce isneamna ca ajuta pielea sa capete o nunata mai inchisa. In acelasi timp ofera si alte beneficii pentru sanatate, de la prevenirea bolilor cardiovasculare, pana la imbunatatirea digestiei. De ajutor este si dovleacul deoarece contine betacaroten, dar are si o cantitate importanta de fibre, care au un rol foarte important in corpul uman.


Spanac


 Spanacul si broccoli ar trebui incluse cat mai des in dieta, daca vrei sa te bronzezi frumos si sa ai o pielea stralucitoare si sanatoasa. Broccoli este si o sursa importanta de vitamina C, care ajuta la producatia de colagen, substanta esentiala pentru mentinerea elasticitatii pielii. Specialistii spun ca este bine sa consumam cat mai multe legume si fucte proaspete pentru ca acestea ne ofera si vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a intregului organism. Multe fructe si legume sunt bogate in antioxidanti, substante care protejeaa corpul de radicalii liberi, vinovati pentru aparitia unor tipuri de cancer, dar si pentru imbatranirea prematura a pielii.

Ulei de masline


Desi uleiul de masline nu conține carotenoide, antioxidanti sau Omega-3, acesta ajuta pielea sa isi mentina sanatatea, sa fie bine hidratata. Foloseste ulei de masline la pregatirea salatelor.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului