Frumusete & Ingrijire

# lipoaspiratie # liposuctie cu laser #liposuctie

Liposuctie sau laser: care este diferenta?

Liposuctia este una dintre cele mai solicitate proceduri de chirurgie estetica, deoarece permite o remodelare corporala completa, prin eliminarea surplusului de grasime din mai multe zone.

Interventia este recomandata persoanelor care nu pot scapa de aceste depozite de grasime, desi au o greutate normala si urmeaza un stil de viata sanatos, care presupune miscare si o dieta echilibrata. In prezent, exista mai multe tehnici prin care poate fi realizata aceasta interventie: liposuctie clasica sau lipoaspiratie cu laser. 

Iti prezentam in acest articol care este diferenta dintre cele doua proceduri, ca sa stii ce solutie ti se potriveste mai bine, in cazul in care vrei sa urmezi un tratament pentru remodelare corporala.

Liposuctia clasica

Interventia aproximativ 1-3 ore, in functie de zonele tratate, iar anestezia este generala sau locala. Inainte de indepartarea grasimii, zona va fi infiltrata cu o solutie speciala, care are efect anestezic, reduce sangerarea si ajuta la desprinderea grasimii, care va putea fi aspirata.

Ulterior, medicul va realiza cateva incizii foarte mici, de numai 0,5 cm, care nu lasa cicatrici vizibile. Prin aceste incizii, va introduce canule de lipoaspiratie, iar apoi va aspira grasimea cu ajutorul unor seringi sau printr-un aspirator chirurgical.

In mod normal, in cadrul unei proceduri de liposuctie nu se pot scoate mai mult de 4 litri de grasime. Daca este necesar, procedura poate fi repetata de mai multe ori, pentru a se putea elimina astfel o cantitate mai mare, fara ca viata pacientei sa fie pusa in pericol.

Lipoaspiratia cu laser

Aceasta procedura dureaza mai mult si poate ajunge la cateva ore, in functie de numarul de zone care trebuie sa fie tratate. Durata mai mare a interventiei vine ca urmare a existentei unei etape premergatoare, care presupune folosirea unei canule speciale, cu o fibra de tip laser, care incalzeste si astfel lichefiaza grasimea care trebuie sa fie eliminata. Prin urmare, grasimea va fi indepartata mai usor, iar procedura este minim invaziva.

Marele avantaj al acestei metode este efectul pe care il are laserul asupra fermitatii pielii. In acest fel, este ameliorata si celulita, iar pielea devine mai tonifiata si mai elastica. Excesul de piele este eliminat si tegumentul se contracta, pentru a reveni la forma dorita, fara sa apara fenomenul de piele lasata.

Totusi, pentru ca dureaza foarte mult si necesita o anestezie indelungata, acest tip de interventie nu este recomandat pentru pacientele care vor sa trateze foarte multe zone ale corpului.

In concluzie, liposuctia si lipoaspiratia cu laser sunt proceduri similare, care se deosebesc numai printr-o etapa initiala care presupune incalzirea si lichefierea grasimii. Ambele interventii sunt sigure, eficiente si ofera rezultate de durata, iar alegerea celei mai potrivite metode trebuie numai sa o faci in urma unei discutii cu medicul tau, dupa consultatie.

Sursa foto: https://pixy.org/5707773/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare