Frumusete & Ingrijire

#piele #piele frumoasa #ingrijire piele #sanatatea pielii

Invata sa mentii sanatatea pielii

Aspectul si sanatatea pielii sunt foarte importante pentru orice persoan, dar in special pentru femei. Oricat de multe produse cosmetice ai folosi si oricat de bine ai ingriji pielea cu produse foarte scumpe este bine sa stii ca acestea sunt doar o mica parte din procesul de infrumusetare si intretinere a pielii tale.

Probabil stii deja ca ingrijirea pielii trebuie sa inceapa de la interior. Iata cateva variante prin care poti proteja pielea, prin care ii poti mentine frumusetea si sanatatea o perioada cat mai lunga de tine.
 

Evita sa fumezi


Tutunul si miile de substante chimice dintr-o singura tigara sunt extrem de nocive pielii tale. Chiar daca efectele nu se vad dupa o prima tigara, pielea va deveni rapid mai imbatranita, mai imbacsita, iar punctele negre se vor inmulti in curand. Probabil stiai deja acest lucru din campanii anti- fumat existente de multa vreme, insa un astfel de reminder nu este niciodata in plus.
 

Consuma vitaminele A si E


Pe masura ce o persoana imbatraneste pielea acesteia incepe sa isi piarda din fermitate din cauza faptului ca celulele pielii, colagenul si elastina incep sa fie in cantitati din ce in ce mai reduse. Incearca sa consumi cat mai des vitaminele A si E (sub forma de capsule sau ulei) sau incearca sa consumi alimente care au in compozitia lor aceste doua ingrediente.

Vitaminele A si E protejeaza impotriva deteriorarii si ofera pielii minerale care redau pielii elasticitata si frumusetea. In acelasi timp, achizitioneaza o sticluta cu ulei de vitamina A si maseaza-ti in fiecare seara pielea cu aceasta (dupa demachiere ). Imeadiat dupa ce ai aplicat uleiul si ai masat pielea cu miscari circulare, indeparteaza surplusul de produs cu ajutorul unei dischete demachiante.
 

Aplica mastile potrivite


Lipsa colagenului natural al pielii provoaca degradarea pielii. In acest sens ar trebui sa aplici saptamanal o masca care sa fie benefica in acest sens. Un produs natural care contine colagen din belsug este albusul de ou. Sparge un ou si foloseste doar albusul pe care il mixezi bine si il aplici pe fata curata. Lasa masca sa actioneze 30 de minute si indeparteaz-o apoi cu apa calda din belsug.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare