Frumusete & Ingrijire

#ulei de masline #intrebuintari casa # ingrijirea pielii #sfaturi de frumusete

Intrebuintari inedite pentru uleiul de masline

Uleiul de masline este o grasime sanatoasa care consumata in moderatie reduce riscul de afectiuni cardiovasculare , hipertensiune sau cancer. Pe langa beneficiile pentru organism, uleiul de masline poate fi folosit si pentru ten.

Uleiul de masline poate fi folosit pentru curatarea si demachierea pielii, pentru hidratarea mainilor si picioarelor sau pentru imbunatatirea calitatii parului.

Iata ce poti face cu uleiul de masline:
 

Produse de exfoliere


Cu ajutorul uleiului de masline poti realiza acasa produse de exfoliere a pielii. Aceste produse sunt potrivite pentru tratarea pielii uscate din sezonul rece .

Amesteca zahar brun cu ulei de masline , pana obtii o pasta. Adauga apoi cateva picaturi din uleiul esential preferat. Aceasta pasta poate fi folosita apoi pentru exfolierea si hranirea pielii.
 

Crema hidratanta pentru maini si picioare


Pentru a preveni uscarea mainilor si a picioarelor in sezonul rece, poti prepara o solutie hidratanta pe baza de ulei de masline. Dupa dus, maseaza pielea cu ulei de masline. Imbraca-te cu haine din material natural si lasa uleiul sa actioneze. Rezultatele se vor vedea aproape imediat.
 

Solutie nutritiva pentru par


Uleiul de masline este ideal si pentru tratarea si hranirea parului. Toarna cateva picaturi de ulei de masline in palme si maseaza apoi scalpul. Periaza apoi parul, pentru a distribui uleiul pe toata suprafata parului.

Acopera parul cu un prosop cald si lasa uleiul sa actioneze timp de o ora. Spala apoi parul cu un sampon delicat.
 

Demachiant pentru ten


Produsele de demachiere si cremele din magazine contin de obicei numeroase substante chimice, care pot avea efecte adverse severe asupra pielii. Pentru a preveni aceste efecte, poti folosi produse de demachiere naturale, realizate chiar de tine, acasa.

In acest caz, uleiul de masline este un ingredient extrem de potrivit. Pentru a indeparta machiajul, foloseste o discheta demachianta, pe care torni cateva picaturi de ulei de masline. Indeparteaza apoi machiajul.
 

Solutie pentru arsuri


Acasa se pot intampla numeroase accidente, in special la bucatarie. Arsurile pot fi insa tratate foarte usor cu ulei de masline. Aplica ulei de masline pe zona afectata si maseaza usor. Poti apoi continua sa aplici uleiul de masline si in zilele urmatoare, pana cand rana dispare.
 

Tratament pentru matreata


Uleiul de masline este ideal si pentru tratarea unor probleme estetice stanjenitoare precum matreata. Uita de sampoanele si produsele profesioniste din magazinele de specialitate. Remediul se gaseste la indemana ta, chiar pe raftul din bucatarie.

Uleiul de masline poate fi folosit pentru a scapa de aceasta problema. Maseaza scalpul cu putin ulei de masline si lasa sa actioneze cateva minute.
 

Solutie de curatare pentru fata


Uleiul de masline poate fi folosit si pentru curatarea fetei. Pentru a preveni uscarea pielii, poti renunta la apa si alte produse de curatare. Uleiul de masline este ideal, in special in sezonul rece, atunci cand pielea este puternic afectata de temperaturile scazute.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare