Frumusete & Ingrijire

#sanatate #frumusete si ingrijire #ingrijire picioare

Ingrijire de toamna pentru picioarele tale

Cu siguranta ai trecut deja la pantofii inchisi, care nu iti lasa pielea sa respire si care determina transpirarea picioarelor. Cu cat picioarele tale stau mai mult timp in pantofi, cu atat ele vor avea mai multa nevoie de ingrijire, de hidratare si de rasfat.

Investeste in accesorii noi

Periuta pentru unghii, piatra ponce si scrubul pentru pielea picioarelor nu trebuie sa iti lipseasca din trusa de ingrijire pentru picioare. Daca ai deja periuta pentru unghii si piatra ponce, le poti dezinfecta cu putin clor sau spirt, insa de preferat este sa cumperi unele noi.

Foloseste peria pentru unghii seara de seara si indeparteaza toate particulele de piele moarta, stimulate de transpiratie. De asemenea, folosirea pietrei ponce este un ritual peste care nu ar trebui sa treci in niciuna dintre seri.

Ca ultima pas, crema usor exfolianta pentru picioare este si ea foarte importanta pentru pielea mai sensibila de la nivelul picioarelor.

Baie cu otet si bicarbonat

Lupta impotriva bataturilor si a fungilor cu ajutorul bicarbonatului si al otetului. Cele doua ingrediente dezinfecteaza, curata si patrund chiar si in spatiile de sub unghii, acolo unde se dezvolta toate bacteriile. O data pe saptamana, inmoaie-ti picioarele intr-un amestec format din doi litri de apa, o lingura de bicarbonat si o ceasca de otet. 10 minute sunt suficiente pentru ca amestecul sa actioneze puternic la nivelul pielii si unghiilor.

Acest pas este util si in cazul in care ai probleme cu colturile si unghiile care cresc stramb, care iti provoaca dureri si care duc la aparitia infectiilor. Astfel, imediat dupa acest mic tratament ar fi bine sa incepi sa iti faci pedichiura si sa elimini, fara dureri, colturile care iti intra in piele.

Baie cu uleiuri esentiale

Adauga doi litri de apa calda intr-un lighean, iar apoi toarna 5 picaturi de ulei esential de menta sau eucalipt, dar si o lingurita de ulei de masline. Acest tratament este un adevarat rasfat pentru pielea ta. Vei avea parte de hidratare, curatare si parfumare in acelasi timp, in numai cateva clipe de relaxare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare