Frumusete & Ingrijire

#sanatate #frumusete si ingrijre #periaj dinti #sanatate dinti

Greseli frecvente in periajul dintilor

Foarte multi dintre noi facem numeroase greseli dimineata si seara, atunci cand ne periem dintii. Aceste obiceiuri proaste isi pun amprenta asupra sanatatii danturii noastre. Afla ce faci gresit si cum sa renunti la greseli pentru o dantura mai sanatoasa.

Unul dintre cele mai importante motive pentru care ne spalam zilnic pe dinti este prevenirea cariilor dentare. In plus, prevenim si mirosul neplacut, iar dintii sunt mai albi si mai puternici.

Daca insa modul in care iti periezi zilnic dintii nu este corect si practic maresti riscul de carii si alte afectiuni gingivale? Iata ce trebuie sa stii:

Nu iti periezi dintii suficient de mult timp. Majoritatea persoanelor nu isi periaza suficient dantura. Majoritatea stomatologilor recomanda perierea danturii timp de 2 - 3 minute, insa foarte putini isi periaza dantura chiar si jumatate din acest timp. Data viitoare cand te speli pe dinti, cronometreaza-te.

Cel mai adesea, periajul dintilor ne ia doar un minut. Incearca sa iti periezii dantura cel putin 2 minute, pentru a te asigura ca i-ai curatat bine.

Nu te uiti in oglinda cand te speli pe dinti. Atunci cand te speli pe dinti incearca sa te uiti in oglinda. Atunci cand nu te uiti in oglinda, exista riscul sa uiti sa periezi anumite zone ale danturii.

Insa, atunci periezi toata dantura, riscul de a suferi de carii dentare se reduc dramatic. Nu uita sa periezi si limba si peretii obrajilor, locuri unde se pot sedimenta numeroase bacterii. De asemenea, dupa periaj este util sa folosesti si o apa de gura.

Tehnica ta de periaj este gresita. Smaltul dintilor este un invelis sensibil, care trebuie tratat ca atare. Periajul prea viguros al dintilor poate zgaria si afecta smaltul. Pentru un periaj corect, tine peiuta de maner, intr-un unghie de 45 de grade si periaza dantura prin miscari circulare mici.

Concentreaza-te pe cativa dinti o singura data si apoi mergi mai departe, periind dintii de sus in jos, in fata si in spate. Periaza usor si gingiile pentru a elimina bacteriile.

Iti periezi dintii prea tare. Riscul de a sparge smaltul dintilor este mult mai mare atunci cand iti periezi dintii mult prea tare. Daca iti inclestezi dintii riscul creste. Aceste obiceiuri proaste afecteaza in timp dantura si gingiile. In acest fel, pot aparea infectii si alte iritatii.

Folosesti periuta de dinti necorespunzatoare. Atunci cand cumperi periuta de dinti, alege sortimentele moi, care sa nu iti afecteze gingiile si dintii. De asemenea, ai grija sa speli bine periuta de dinti, deoarece este un loc preferat de bacterii.

Folosesti pasta de dinti necorespunzatoare. Pastele de dinti cu bicarbonat de sodiu curata foarte bine dantura, insa in acelasi timp sunt mult prea abrazive. Este astfel indicat sa le folosesti cu grija. Pastele de dinti cu efect de albire sunt mai blande cu dantura.

Nu te clatesti dupa periaj. Periajul eficient inlatura bacteriile de la suprafata dintilor. Elimina si mirosul neplacut si previne cariile dentare. Insa clatirea de dupa periaj este esentiala pentru eliminarea bacteriilor. Clateste dantura bine cu apa si foloseste si o apa de gura.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare