Frumusete & Ingrijire

#dr. Amalia Anghel #injectabile #Skinmed # dermatologie bucuresti #acid hialuronic #riduri #toxina botulinica

Fii frumoasa de Sarbatori! Descopera tratamentele spectaculoase, cu efect WOW instant!

In ciuda perioadei delicate prin care trecem, perioada Sarbatorilor Pascale este una cu totul speciala, in care ne dorim sa stralucim. In casa sau pe langa casa, in pijamale sau pe tocuri de 15 cm, oricum vom alege/putea sa sarbatorim Pastele, e musai sa fim si sa ne simtim frumoase si radiante.

Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie in cadrul clinicii Skinmed, Centrul de Excelenta Dermatologie Bucuresti, ne trece in revista tratamentele care au efecte spectaculoase rapid si la care putem apela chiar in preajma Pastelui.

 1. Terapii cu acid hialuronic pentru buze si riduri

Acidul hialuronic este o substanta prezenta in mod natural la nivelul organismului uman si la niveul pielii (derm) in particular. Acidul hialuronic utilizat in terapiile injectabile este de origine non-animala, obtinut printr-un elaborat proces de sinteza. El este pur din punct de vedere microbiologic si este ambalat in seringi sau in flacoane sterile. Are consistenta de gel si poate fi crosslinkat sau noncrosslinkat, cu sau fara anestezic (lidocaina).

Cat rezista acidul hialuronic dupa injectare?

„Gelurile vascoeleastice de acid hialuronic crosslinkat sunt destinate corectarii santurilor nazogeniene, a liniilor fine, a ovalului facial sau augmentarii partiale sau integrale a buzelor. Efectele sunt imediate si rezista in timp intre 6 si 18-24 luni in functie de factori precum: tipul de piele, severitatea ridurilor, zona de injectare, cantitatea injectata etc.”, explica specialistul din cadrul clinicii Skinmed, centrul de Excelenta Dermatologie Bucuresti.

Ce anume se poate corecta cu acid hialuronic?

Volumetria faciala cu refacerea ovalului fetei este o preocupare importanta in acest moment. O data cu inaintarea in varsta toate structurile, incepand cu tegumentul si ajungand pana la regiunea osoasa a fetei, au de suferit, cu descinderea spre regiunea inferioara si crearea triunghiului inversat (cu baza inferioara), conferind aspectul „lasat” al fetei.

“Utilizand acid hialuronic crosslinkat si/sau non crosslinkat putem contribui la refacerea aspectului facial in regiuni precum pometi, zona zigomatica inferioara, zona mandibulara, menton.”, adauga Dr. Amalia Anghel din cadrul Centrului de Excelenta Skinmed Clinic Dermatologie Bucuresti.

Doare injectarea de acid hialuronic?

Este o tehnica minim-invaziva, cu durere redusa si se efectueaza dupa aplicare topica de substanta anestezica.

Efectul este vizibil imediat, fara precautii ulterioare si durabil in timp intre 6-12 luni si doi ani.

Sunt descrise rar, reactii locale, la locul injectarii, precum: eritem/inrosire, echimoze sau vanatai, durere sau prurit usor, ce dispar intr-o perioada cuprinsa intre 24 ore si 8 zile (in medie 72 ore).

Pot aparea induratii, granuloame sau noduli ce persista intre 15 zile si 3 luni. Extrem de rar se noteaza cazuri de colorare reversibila a zonei de injectare, iar foarte rar necroza prin injectare intravasculara.

Este o procedura extrem de valoroasa, bine cunoscuta in prezent, inca in expansiune stiintifica, cu actualizarea moleculelor, ale carei rezultate sunt rapid vizibile si fara incidente neplacute asociate injectarii.

2. Toxina botulinica – apanajul tineretii si naturaletii

Ridurile excesive de expresie, vizibile atunci cand o persoana zambeste, rade, se mira sau se incrunta, vor fi mult mai putin vizibile atunci cand fata este relaxata. Terapia antirid cu toxina botulinica este solutia perfecta in acest caz.

Pentru a arata mai tineri cu aproximativ 10 ani, medicii dermatologi din clinica Skinmed, Centrul de excelenta Dermatologie Bucuresti, injecteaza doza potrivita tonusului muscular al fiecarei persoane, in functie de varsta, de sex si de aspectul pielii.

In doar 10 minute de tratament, se obtin rezultate care dureaza pana la 6 luni. Tenul are un aspect intinerit, expresivitatea faciala nefiind afectata, zambetul este natural si atragator. Pentru ca procedura este sigura, cu rezultate rapide si pe termen lung, a atras multi adepti in ultimii ani, inclusiv in randul barbatilor.

Toxina botulinica este din ce in ce mai utilizata pentru mai multe zone faciale, inclusiv la nivelul gatului, pentru amelioarea contractilitatii musculare din aceste zone si imbunatatirea aspectului.

„Procedura se adreseaza, in general, persoanelor intre 25 si 65 de ani. Peste aceasta varsta, ridurile devin statice si, in marea majoritate a cazurilor, nu vor mai fi influentate de acest tratament. Este nevoie de o consultatie in cazul fiecarui pacient inaintea efectuarii procedurii, pentru a stabili daca aceasta i se potriveste.”, explica medicul dermatolog din cadrul Centrului de Excelenta Dermatologie Bucuresti.

In ce consta procedura?

Pentru tratament se folosesc ace de dimensiuni foarte mici, care nu comporta durere, iar efectele sunt vizibile dupa o perioada de 3-7 zile, mentinandu-se, in general, intre 4 si 6 luni. “O singura sedinta de tratament este suficienta pentru a relaxa fata si a indeparta ridurile inestetice. Vorbim despre ridurile fruntii, dintre sprancene sau despre cele din exteriorul ochilor.

Pentru rezultate de lunga durata, se recomanda sedinte la intervale de timp regulate, in medie 4-6 luni.”, spune Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologsie in cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelenta Dermatologie Bucuresti.

Pe scurt, BOTOX-ul este o masura corectiva, dar si preventiva a ridurilor si liniilor nedorite de la nivelul fetei, iar fillerele se folosesc acolo unde este necesara refacerea volumui pierdut. 

3. Tratament Oxy Geneo – microdermabraziune umeda

Pana recent, tratamentele faciale erau intalnite predominant in saloanele de cosmetica. Tehnologia dezvoltata in ultimii ani a produs echipamente de uz medical, care sunt utile atat pentru doamnele si domnisoarele cu un ten normal, dar si pentru cele care sufera de cuperoza sau rozacee.

Aparatul Oxy Geneo inlocuieste in doar 20 de minute tratamente cosmetice care ar dura ore intregi si s-ar intinde pe o perioada de saptamani in sir.

El combina microdermabraziunea, cremele, mezoterapia virtuala si masajul facial intr-un concept unic, care utilizeaza mecanismul natural al corpului pentru a oxigena pielea din interior.

Acest lucru se intampla prin declansarea unei reactii in corp care directioneaza oxigenul catre zona tratata, permitand o absorbtie optima de nutrienti regeneranti.

De asemenea, Geneo curata si exfolieaza stratul exterior al pielii.

Combinatia de oxigenare a pielii si exfoliere lucreaza impreuna pentru a re-energiza, restaura stralucirea si pentru a crea un ten hranit, echilibrat si sanatos.

Practic, tratamentul are doua faze, in aceeasi sedinta. Mai intai, pe fata se aplica un gel bogat in nutrienti, iar o capsula minerala, cu proprietati abravize va genera un proces gentil de exfoliere.

“Pe masura ce procedura se desfasoara, elementele minerale din capsula se dizolva in gel, formand dioxid de carbon, care la randul lui patrunde in piele. Acest proces are ca si efect stimularea reflexa a circulatiei capilare, care aduce mai mult oxigen la nivelul pielii.

Rezultatul obtinut: absorbtia optima in piele a ingredientelor active.”, spune specialistul din cadrul Skinmed, Centrul de Excelenta Dermatologie Bucuresti.

Oxy Geneo desfasoara astfel trei actiuni vitale pentru ten:

  • Curatire si exfoliere eficiente.
  • Oxigenare naturala a pielii din interior.
  • Infuzie de nutrienti activi in epiderm.

Ca rezultat, textura pielii este mai rafinata si mai hranita, per total tenul este mai neted si mai luminos, si in acelasi timp echilibrat, stralucitor.

Capsulele minerale folosite sunt de doua feluri, fiind produse in Israel, o tara renumita pentru performantele din domeniul cosmeticii si esteticii:

Neorevive

Dedicate pentru rejuvenarea generala a pielii, lucreaza pentru a infuza in piele nutrienti activi ce imbunatatesc echilibrul si textura pielii.

Tenul tau va arata si se va simti mai neted, ferm, hranit si “renascut”.

Neobright

Reprezinta o combinatie inovativa de ingrediente de calitate pentru a hrani pielea si a o face mai stralucitoare. Formula delicata si foarte eficienta NeoBright infuzeaza in piele emoliente naturale, vitamine hidratante si hranitoare pentru piele.

Este un mod minunat de a lumina si a da stralucire pielii si in acelasi timp de a imbunatati textura, a echilibra tenul si de a obtine o stralucire radianta, sanatoasa.

Mai multe detalii: https://www.skin-med.ro/

https://www.skin-med.ro/acid-hialuronic-pentru-buze-si-riduri/

Skinmed Clinic
Adresa: Piata Alba Iulia nr. 2, Bucuresti 
Telefon: 0786.356.361
Website: www.skin-med.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare