Frumusete & Ingrijire

#sanatate #frumusete si ingrijire #ingrijire piele #exfolianti naturali

Exfolianti naturali pentru o piele perfecta in aceasta vara

Stiai ca pentru a avea o piele sanatoasa si stralucitoare trebuie mai intai sa scapi de celulele moarte care sunt depozitate in straturile profunde ale pielii? Exfolierea, atunci cand este realizata corect, poate face ca pielea imbatranita sa isi recapete stralucirea, tineretea si aspectul proaspat.

Daca insa esti ingrijorat ca trebuie sa folosesti produse scumpe si inaccesibile te inseli. Unele dintre cele mai bune produse pentru exfolierea pielii se gasesc chiar la tine in bucatarie.

Afla care sunt cele mai bune exfoliante naturale accesibile tuturor:

1. Miere. O alternativa dulce si sanatoasa pentru rutina ta de infrumusetare, mierea neprocesata este un antiseptic extrem de puternic. Are proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale. Mierea contine si cantitati mari de antioxidanti, care protejeaza si repara pielea. De asemenea, mierea reduce si inflamatiile pielii.

Pentru a exfolia pielea, prepara o solutie din miere si scrubul tau obisnuit si apoi aplica pe piele. Maseaza usor si lasa sa actioneze cateva minute, dupa care speli. La final aplica si o crema hidratanta.

2. Iaurt. Iaurtul este un aliment care nu lipseste dintr-o alimentatie echilibrata si sanatoasa. Contin cantitati mari de acid lactic si alpha hydroxyl acid, un acid care se gaseste in numeroase produse cosmetice. Combinat cu laptele, iaurtul este un excelent exfoliant, care hidrateaza si inmoaie pielea. De asemenea, iaurtul indeparteaza eficient celulele moarte.

Pentru a te bucura de beneficiile iaurtului pentru piele, aplica-l pe piele si lasa-l sa actioneze timp de 20 de minute. Clateste apoi bine cu apa calduta. La final poti aplica si o crema hidratata. Iaurtul poate fi aplicat pe intreg corpul.

3.
Bicarbonat de sodiu. Un ingredient nelipsit din bucatarie, bicarbonatul de sodiu este folosit intens in tratamentele spa. Bicarbonatul de sodiu este ideal in tratamentele de microdermabraziune. Ai insa grija sa il folosesti in cantitati moderate, deoarece pielea sensibila poate fi afectata sever in cazul unor cantitati mari.

Cantitatea ideala pentru tratamentele de exfoliere este de 5 grame. Amesteca bicarbonatul cu solutia ta de curatare a pielii si aplica in zonele dorite.

4. Fructe tari sau cu seminte. Pentru exfolierea pielii, incearca un amestec din seminte de zmeura sau migdale macinate. Aceste ingrediente curata pielea in profunzime si o lasa matasoasa si stralucitoare. Astfel de ingrediente indeparteaza eficient celulele moarte ale pielii si stimuleaza circulatia sangelui. Ai grija insa sa nu exagerezi, deoarece iti poti vatama pielea, daca o agresezi zilnic cu produse dure.

5. Sare de mare. Daca iti doresti un exfoliant care sa te ajute sa eliberezi porii, foloseste sare de mare. Astfel, poti amesteca sare de mare cu apa si vei obtine exfoliantul ideal pentru o piele superba. Exfolierea pielii cu acest amestec in fiecare dimineata este o modalitate eficienta de a indeparta celulele moarte si de a avea o piele frumoasa. Sarea de mare este si un tratament ieftin, care ajuta la detoxifierea organismului si stimularea circulatiei sangelui.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare