Frumusete & Ingrijire

#epilare definitiva #epilare #piele

Epilarea definitiva

Pielea este cel mai mare organ al corpului. Culoarea pielii, textura, cantitatea si calitatea cresterii parului ne permite sa clasificam populatia in 6 fototipuri (reprezinta informatii codificate genetic). Aceasta clasificare este denumita sistemul Fitzpatrick si se bazeaza pe analiza a 5 criterii: culoarea pielii, culoarea ochilor, culoarea parului de pe corp, prezenta pistruilor si cum reactionaza pielea cand e expusa la soare.

 

Epilarea definitiva este o aplicatie majora a luminii intens pulsate. Acum este posibil sa se desfasoare tratamente eficiente si sigure.

Tinta noastra este foliculul parului. Foliculul unui par terminal poate fi inradacinat adanc, ceea ce inseamna 7 milimetri adancime. Foliculul parului nu contine pigment ceea ce il face ca tinta secundara pentru orice sursa de lumina. Tinta primara este pigmentul sau melanina din bulbul pilos.

Cand melanina din corp absoarbe lumina, caldura produsa este transferata foliculului parului prin atingerea lor. Din aceasta cauza doar parul in faza anagena este eliminate prin aceasta metoda. Aceasta faza este de fapt singura faza in care parul este in contact direct cu radacina.

Firele de par cresc conform unui ciclu bine determinat. Acest ciclu este divizat in trei parti:

1. Prima faza este numita faza anagena, sau faza de crestere. Pe parcursul acestei etape parul creste pana ajunge la suprafata pielii. Apoi parul continua cresterea. Durata aceste etape depinde de originea etnica individuala, stilul de viata si mediul inconjurator al fiecarei persoane, dar si de zona pe care se gaseste parul. Cresterea poate lua cateva luni pentru axila sau pentru parul de pe picioare, sau cativa ani pentru parul de pe cap.

2. Faza secunda se numeste faza catagena, in timpul careia parul se opreste din crestere. Aceasta faza dureaza una sau doua saptamani iar in timpul ei bulbul parului iese la suprafata folicului.

3. Faza finala se numeste faza telogena. In timpul acestei faze foliculul parului este in pauza de crestere iar parul “mort” incepe sa iasa din piele si sa cada. Caderea parului este finalizata atunci cand dedesubt incep sa creasca fire noi de par, astfel incepe o noua faza anagena pentru acesta.

Cantitatea caldurii transferate este foarte importanta in cazul epilarii definitive. Aceasta notiune se mai numeste si timp de relaxare termica. Ea variaza in concordanta cu tipul tesutului, de durata impulsului dar si de cantitatea de energie emisa.

Acelasi principiu se aplica si tintei si sursei de caldura. Daca nivelul racirii este mai mic decat nivelul incalzirii, caldura ramane localizata pe tinta si se supraincalzeste, in acest caz pot aparea arsurile. Pe de alta parte, daca racirea se face mai rapid decat incalzirea, tinta nu va avea capacitatea sa se mentina calda, deci nu vom avea rezutatele dorite. De aceea este importanta variatia marimii pulsului cat si reglarea nivelului puterii energiei ca diferite zone sa fie tratate in mod corespunzator.

De aceea Viora a creat echipamentul Trios ce permite ca fiecare sedinta sa se desfasoare in conditii de maxima siguranta.

Fiecare culoare a pielii corespunde unui anumit nivel de putere ce trebuie administrat de aparat. Pielea inchisa la culoare trebuie asociata cu un nivel de putere mai slab. Pielea deschisa este asociata cu un nivel mai mare de putere ce trebuie administrat.

Marimea firului de par corespunde unei anumite marimi a duratei pulsului. Daca firul de par este fin durata pulsului este scurta. Daca firul de par este gros durata pulsului trebuie sa fie mai mare.

Cu cat sedintele progreseaza, cu atat numarul firelor de par din zonele tratate va fi mai mic.

Este imposibil sa obtii rezultate 100% perfecte sau care sa dureze o viata intreaga. In cazul acesta sunt recomandate sedintele periodice pentru intretinere (acestea pot fi effectuate odata la 6 luni sau chiar la 1 an, in functie de zona si persoana).

Rezultatele si numarul sedintelor necesare variaza in functie de zona.

Rezultatele sunt garantate datorita numeroaselor studii clinice efectuate cu echipamentul Viora Trios iar efectele sunt de lunga durata. Cu ajutorul acestui echipament pot scapa de parul nedorit, de acnee sau de petele pigmentare.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare