Frumusete & Ingrijire

#zambet #dinti sanatosi #dinti frumosi #expert acasa.ro

Dr Lucy Visinescu, expertul Acasa.ro: Cum poti avea zambetul mult visat?

Un zambet care sa intoarca priviri – aceasta este dorinta multora dintre pacientii mei. Si, contrar opiniilor unora dintre ei, acesta nu este atat de greu de obtinut. Iata cateva trucuri simple care te vor ajuta sa obtii zambetul mult visat:


1 Consuma legume si fructe crocante (morcovi, telina, mere, gutui) care au un efect de curatire mecanica si in plus stimuleaza secretia salivara cu efect de autocuratire si hidratare a dintilor. Capsunile contin o enzima cu efect de albire a dintilor, iar brocoli prin mineralele continute creeaza un biofilm cu efect protector impotriva patarii si colorarii dintilor de la alimentele si bauturile colorate.

2 Consuma cat mai multa apa plata care fluidifica saliva, spala si hidrateaza dintii. Evita bauturile colorate gen cafea, ciocolata, ceai negru, cele carbogazoase din gama cola, dar, in general, cele acidulate care si  demineralizeaza smaltul dentar. Chiar si vinul rosu prin taninii continuti pateaza dintii, iar cel alb produce demineralizarea si matuirea smaltului. Iata de ce se recomanda clatirea gurii cu apa plata dupa consumul acestor bauturi.

3 Foloseste rujuri sau glosuri cu scortisoara sau menta care stimuleaza circulatia la nivelul capilarelor sangvine si fac buzele mai aprinse, iar daca nuantele acestora sunt roz sau de pruna, se neutralizeaza tonurile de galben ale dintilor si acestia vor aparea mai albi si mai stralucitori, luminand prin contrast chiar si privirea.

4 Respecta regulile de igiena dentara periindu-ti dintii si limba de doua ori pe zi, ideal ar fi dupa fiecare masa principala. Clatestete-ti gura dupa periaj cu o apa de gura cu efect antibacterian si foloseste ata dentara si dusul bucal pentru indepartarea resturilor alimentare si a placii bacteriene din spatiile intredentare. Mergi la controalele periodice si indeparteaza tartrul dentar.

5 Albeste-ti dintii acasa, folosind gutierele confectionate pe forma si dimensiuile dintilor tai si un gel de albire cu o concentratie in substanta activa corespunzatoare gradului tau de sensibilitate dentara este recomandat sa se faca sub controlul medicului stomatolog.

Albirile profesionale in cabinetul stomatologic cu geluri concentrate de peroxid de hidrogen sau carbamida activate de o lampa speciala sau laser sunt cele mai spectaculoase si de durata, daca respectati indicatiile postoperatorii si nu consumi alimente si bauturi colorate in urmatoarele zile, reducand pe cat posibil fumatul.

6 Buzele pot fi facute mai pline si mai voluptoase prin injectarea de filere pe contur sau pe tot corpul lor. La fel si ridurile de expresie periorale pot fi corectate, redand aspectul tanar al fetei. Renuntarea la fumat este esentiala pentru a nu recidiva.

7 Fatetele dentare ceramice sau compozite pot fi o varianta daca ai dintii spatiati, ciobiti, sparti, cu obturatii inestetice sau cu pete ce rezista albire. Procedeul este simplu si-ti poate oferi zambetul mult visat doar in doua sedinte. De remarcat ca cele ceramice, desi mai scumpe, sunt mai rezistente in timp si astfel se amortizeaza mai bine. In plus fatetele dentare pot da si un plus de volum la nivelul buzelor.

Daca dintii tai sunt scurti sau zambind este vizibila gingia intr-un mod inestetic, poti apela la chirurgie parodontala cu alungirea coroanei dentare prin gingivotomie si osteoplastie, urmata de fatetarea provizorie si in final dupa vindecarea parodontiului fatetarea ceramica. Procedeul se face sub anestezie locala, se cicatrizeaza in aproximatin 10-14 zile si poate crea un usor discomfort post-operator in primele 2-3 zile, insa rezultatele sunt pe masura.

8 Indreapta-ti dintii, acum poti avea dinti drepti si daca in copilarie n-ai avut posibilitatea unui tratament ortodontic. Exista proceduri foarte eficiente de indreptare a dintilor pentru adulti, unele invizibile (ingognito, invisalign), altele mai putin vizibile (aparatele ceramice sau safir) care rezolva incongruentele sau lipsa de aliniere a dintilor in 6-12 luni, uneori mai mult in functie de defectul ce trebuie corectat. O dantura aliniata va parea mai alba si mai frumoasa.

9 Zambeste chiar daca nu te simti tocmai bine, corpul descarca automat endorfine ce te fac sa te simti ca si cand ai mancat o ciocolata intreaga. In plus cei din jur iti vor zambi spontan si te vei simti inconjurat de simpatie si bunavointa. Si, nu in ultimul rand, oamenii care rad si zambesc mult sunt mai sanatosi si se mentin tineri mai mult timp!

Date de contact:
Tel 0744 68 76 65
email: lucy.visinescu@gmail.com
sector 1, Bucuresti

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare