Frumusete & Ingrijire

#probleme ten #ceaiuri #infrumusetare #ten #trucuri de infrumusetare #tratamente ten

Cum te ajuta ceaiurile sa ai un ten frumos

Nu exista femeie care sa nu aiba macar odata in viata probleme cu tenul. Fie ca ai pielea uscata, cosuri sau tenul este prea gras, mereu vor exista nemultumiri. Un mod simplu si eficient de a scapa de aceste neplaceri, astfel incat sa ai o un ten perfect, sunt tratamentele naturiste. Iata cum le poti folosi:

Ceai de musetel, pentru piele uscata

Ai mancarimi si pete rosii pe fata, iar tenul tau este mereu uscat? Poti aplica pe zonele cu probleme comprese cu ceai de musetel, timp de un sfert de ora. Aceasta planta are puternice efecte calmante, antiseptice si antibacteriene, reducand roseata pielii. Este de ajutor si in tratarea acneei. Pentru a obtine ceaiul, trebuie sa fierbi doua lingurite de flori de musetel in 250 de ml de apa.

Ceaiul de roiboos, impotriva ridurilor

Rooibos sau ceaiul rosu este originar din Africa de Sud, fiind unul dintre cele mai gustoase si aromate ceaiuri. Nu doar ca are un gust placut, dar are si beneficii asupra sanatatii. Datorita continutului bogat de antioxidanti, neutralizeaza radicalii liberi din organism si intarzie procesul de aparitie a ridurilor. De aceea este indicat sa il bei cat de des poti.

Este si un tonic excelent pentru ten. Dupa ce ai preparat ceaiul, aplica-l pe ten cu ajutorul unui servetel demachiant. Este indicat sa urmezi acest tratament in fiecare seara, inainte de culcare.

Ceaiul verde hidrateaza tenul

Ceaiul verde reduce roseata tenului, grabeste vindecarea cosurilor provocate de acnee si hidrateaza tenul uscat. Oricand te confrunti cu una dintre aceste probleme, apeleaza negresit la acest ceai. Toarna o cana cu apa calda peste un pliculet de ceai verde si lasa-l la infuzat cinci minute, apoi inmoaie o discheta demachianta in acesta obtinuta si aplica pe fata. Lasa ceaiul sa actioneze 10 minute, apoi clateste-te cu apa calda.

Ceaiul negru te scapa de pungile de sub ochi

Cand te trezesti cu pungi sub ochi, apeleaza cu incredere la ceaiul negru. Pune doua pliculete cu ceai intr-o cana cu apa fierbinte, iar dupa trei-patru minute scoate-le si lasa-le sa se raceasca putin. Intinde-te pe pat si aplica pliculetele pe zona umflata de sub ochi. Lasa-le sa actioneze timp de 10 minute, apoi cleste-te cu apa calda si aplica o crema hidratanta. Pungile de sub ochi vor disparea ca prin minune.

Sursa foto:salonsalonindestin.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare