Frumusete & Ingrijire

#protectie #plaja #arsuri solare #arsuri

Cum sa previi arsurile solare in timpul vacantei

Cu siguranta deja ai inceput sa numeri zilele pana cand vei pleca in vacanta si te vei bucura de relaxare, liniste si soare! Insa, nu uita ca in vacanta trebuie sa eviti pe cat posibil orice tip de neplacere care ar putea sa iti ruineze concediul, precum arsurile solare. Acestea nu doar ca sunt inconfortabile, dar iti pot pune in pericol si sanatatea pe termen lung.

Pentru a te asigura ca esti in siguranta, iata cum poti sa previi arsurile solare in timpul vacantei care urmeaza!

Aplica protectie solara

Protectia solara este esentiala in timpul vacantei tale, in special in cazul in care te expui in mare parte la soare. Asigura-te ca alegi o lotiune cu un grad ridicat de protectie, de minimum 20 – 30, pentru a fi sigur ca pielea ta nu va avea probleme.

In plus, daca vacanta ta implica mersul la plaja sau la piscina, opteaza pentru o protectie solara rezistenta la apa. Iar dupa fiecare contact cu apa, nu uita sa aplici lotiunea din nou, pe toata suprafata corpului.

Adaposteste-te sub o umbrela

Atunci cand mergi pe litoral, asigura-te ca exista pe plaja umbrele disponibile sau ia una cu tine. Cu toate ca poate parea dificil sa o transporti, o umbrela de plaja iti poate asigura umbra necesara pentru a te relaxa si pentru a iti feri corpul de razele puternice ale soarelui.

Evita expunerea la soare la orele pranzului

Pe perioada verii, cele mai fierbinti si totodata periculoase momente ale zilei, cand razele soarelui sunt extrem de puternice, sunt cele cuprinse intre orele 11:00 si 14:00. Daca iti petreci vacanta pe litoral, ia in considerare sa mergi la plaja dimineata devreme sau dupa-amiaza. La pranz poti merge la un restaurant sau chiar in camera de hotel pentru a te odihni.

Tine cont de faptul ca expunerea prelungita la soare iti poate provoca stari de rau pe moment, dar in timp poate produce efecte negative si asupra pielii.

Acopera partile importante ale corpului

In afara de protectia solara, acoperirea corpului cu palarii sau diferite piese vestimentare reprezinta, de asemenea, o buna modalitate de a te proteja de razele soarelui. Nu toata imbracamintea poate bloca razele UV intr-un mod corespunzator, motiv pentru care este recomandat sa alegi cu atentie cu ce te imbraci cand urmeaza sa faci o plimbare mai lunga. Alege haine din materiale usoare si totodata dense pentru a te asigura ca vei fi protejat de soare.

Si palaria este un accesoriu ideal care iti va proteja capul, gatul, fata si urechile de efectele nocive ale soarelui. Alege o palarie cu margini largi pentru a te bucura de o acoperire maxima. Poti descoperi palarii de vara in stiluri diferite, de la unele simple pana la unele elegante, astfel incat nu va fi greu sa gasesti una care sa iti fie si pe plac.

Poarta ochelari de soare

Asa cum este cazul pielii tale, si ochii tai pot suferi din cauza soarelui prea puternic. Purtarea unor ochelari de soare care sa blocheze aproape de maximum razele UVA si UVB te va ajuta sa iti protejezi atat ochii, cat si pielea delicata din jurul acestora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare