Frumusete & Ingrijire

#sanatate #frumusete si ingrijire #culoare par #culoare par vara

Cum sa pastrezi culoarea parului toata vara

Vara a sosit, iar vacantele la soare se apropie cu pazi repezi. Chiar daca nu iti petreci vacanta la mare, in sezonul cald petreci mult timp in aer liber. Insa, inainte de a te bucura de vremea calda si insorita, gandeste-te la cum iti va fi afectat parul.

In special parul vopsit este mult mai afectat de expunerea la razele solare. Astfel, este foarte important sa iti protejezi parul de soare si clor, factori care iti pot usca parul in exces. In acest fel, culoarea parului isi va pierde stralucirea, se va decolora si va disparea in cele din urma.

Din fericire insa, poti opri procesul de degradare al culorii parului tau. Urmeaza pasii urmatori si vei avea un par stralucitor si frumos:

1. Hidrateaza. Incepe ingrijirea parului prin hidratarea lui intensa. Foloseste sampoane si balsamuri de par hidratante. Daca ai parul fin, foloseste un sampon pentru volum pentru a-i da mai multa viata.

Dupa ce samponezi parului, aplica un balsam hidratant, pe care sa il lasi sa actioneze cateva minute. Un balsam de par bun ajuta si la prevenirea despicarii varfurilor parului. Este indicat sa il folosesti dupa fiecare samponare.

2. Aplica un balsam care nu necesita clatire. Acest tip de balsam hidrateaza parul si previne deteriorarea lui la soare si umiditate. Balsamurile leave-in sunt benefice in special in sezonul cald deoarece pastreaza parul bine hidratat si mentin mai mult timp culoarea.

3. Foloseste solutii de stilizare. Daca ai parul carliontat sau ondulat, inainte de a pleca de acasa, este foarte important sa aplici si o spuma sau o ceara modelatoare pentru par. Pe langa aranjarea parului, aceste produse contin si substante hidratante, care pastreaza parul frumos. Pentru parul subtire, poti folosi un spray pentru volum.

4. Protejeaza parul de razele ultraviolete. Razele ultraviolete duc la ruperea si subtierea firului de par, ceea ce duce la decolorare. Poti bloca insa efectele nocive ale razelor solare cu ajutorul unor uleiuri pentru par care contin protectie UV. Poti prepara chiar tu acasa solutia pentru protejarea parului.

Amesteca doua lingurite de crema cu factor de protectie intr-o cana cu apa. Transfera apoi intr-o sticla cu pulverizator si agita bine. Cand iesi afara, aplica aceasta solutie pe par.

5. Ai grija la apa din piscina. Daca mergi la inot, la piscina sau un mare, ai grija sa iti clatesti bine parul inainte de a intra in apa. In acest fel vei dilua clorul si mineralele care se gasesc in apa si vei preveni distrugerea parului. De asemenea, dupa ce iesi din apa, clateste din nou parul, pentru a preveni depunerea clorului si decolorarea parului.

6. Aplica masti hidratante. Nu uita ca in fiecare saptamana sa aplici pe par o masca hidratanta. Substantele active din masca ajuta la refacerea parului de par si stimularea culorii. De asemenea, parul va deveni mai matasos si mai stralucitor.

7. Renunta la aparatele incinse. Pe cat posibil incearca sa limitezi folosirea uscatoarelor de par si a placilor pentru intins. Aerul foarte fierbinte afecteaza structura parului de par, care devine casant si isi pierde supletea si stralucirea.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare