Frumusete & Ingrijire

#ingrijire piele #dermatolog #piele sensibila

Cum sa ingrijesti pielea sensibila

Pielea sensibila are nevoie de o ingrijire speciala, incepand de la produsele de ingrijire si machiaj, pana la mastile si tratamentele cosmetice. Nu te aventura sa incerci lucruri care pot avea efecte grave in cazul in care nu sunt special destinate pielii tale.

Totusi, iata ce poti face pentru a ingriji pielea sensibila in mod corespunzator.
 

Mergi la dermatolog


Nu este suficient sa stii ca ai o piele sensibila - este recomandat sa mergi la medicul dermatolog pentru a-ti face un control si pentru a determina gradul de sensibilitate. In plus, este foarte posibil sa se descopere cauza acestei sensibilitati si sa se trateze destul de repede.

Daca nu se poate trata, medicul iti va recomanda fara indoiala produse care sunt destinate pielii sensibile.
 

Opteaza pentru produse dermatologice


Un numar mare de persoane cu pielea sensibila, nu tin cont de starea pielii lor atunci cand aleg un produs de ingrijire. Este absolut esential sa folosesti doar produse dermatologice, achizitionate, de preferat, din farmacie. Este adevarat ca acestea au preturi duble sau chiar triple fata de produsele obisnuite, dar calitativ, acestea sunt mult mai bune decat restul.

Daca esti intr-o situatie dificila si nu poti cumpara la un moment dat produse dermatologice, ar fi bine, cel putin, sa le cauti pe cele hipo-alergice, fara parfum, non-camedogene. Produsele pentru bebelusi sunt foarte bune in cazul in care ai pielea sensibila.
 

Ai grija la alimentatie


Alimentele pe care le consumi au un impact foarte mare asupra pielii tale. Incearca sa eviti produsele grase (care pot duce la aparitia cosurilor), pe cele procesate, prajelile, dulciurile etc. Orienteaza-te doar catre alimente cat mai naturale, catre fructe si legume proaspete.

De asemenea, incearca sa bei foarte multa apa, ceaiuri si sucuri naturale (preparate in casa), eventual diluate cu apa. Limonadele sunt foarte bune, la fel ca si sucurile de citrice in general.
 

Foloseste creme cu SPF


Pielea sensibila poate avea si mai mult de suferit sub razele puternice ale soarelui, motiv pentru care trebuie sa folosesti o crema cu protectie SPF. Chiar daca vrei sa te bronzezi, trebuie sa stii ca o expunere neprotejata la soare nu iti va aduce decat probleme motiv pentru care trebuie sa acorzi foarte mare atentie acestui aspect.
 

Ai grija la machiaj


Pe langa oridusele de ingrijire, si cele de machiaj trebuie sa fie dermatologice, mai exact dermatocosmetice . Cremele si fondurile de ten sau pudrele trebuie sa fie neaparat cosmetice pentr a te proteja de iritatii sau alte probleme asemanatoare.
 

Fa-ti tratamente cu produse naturale


Evita sa mergi la salon pentru tratamente cosmetice deoarece acestea sunt ce obicei foarte dure, asadar total nepotrivite tenurilor sensibile. Cel mai bine este sa optezi pentru tratamente cosmetice facute acasa, cu ajutorul ingredientelor naturale. Mastile cu miere, argila cosmetica, ulei de masline sau fructe sunt cele mai potrivite.

Atentie! Evita mastile din fructe acide (lamaie, portocale, rosii etc) pentru ca iti pot provoca iritati.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului