Frumusete & Ingrijire

#somn #vara #somn odihnitor #nopti fierbinti #somn vara

Cum sa dormi bine in noptile fierbinti de vara

Organismul uman are nevoie de odihna noapte de noapte pentru a fi fresh a doua zi. Problema e mai ales atunci cand in casa sunt 30 de grade Celsius si simti ca te sufoci. Iata sapte sfaturi pentru a dormi bine chiar si in noptile toride de vara.

1. Racoreste-te

Chiar daca ai sau nu un aparat de aer conditionat in functiune in dormitor, e important sa reduci temperatura corpului inainte de a merge la culcare. Un dus racoritor te poate ajuta foarte mult. Sau pur si simplu spala-te cu apa rece pe fata, pe gat, la incheieturile mainilor, in spatele genunchilor. Nu te sterge cu prosopul. Lasa apa sa se evapore singura si vei obtine un puternic efect de racire.

2. Ia o cina usoara

Una dintre cele mai bune solutii pentru a dormi mai bine in timpul verii este sa mananci alimente usoare inainte de culcare. Digestia ingreunata va creste temperatura corpului. Fructele si salatele sunt o buna optiune, insa daca mananci carne la cina, asigura-te ca ai cel putin trei ore pentru digestie inainte de a merge la culcare.

3. Evita exercitiile fizice

Cea mai buna perioada pentru exercitii fizice precum jogging sau fitness este dimineata. Insa daca doar seara ai timp pentru miscare, cel mai bine este sa te asiguri ca ai cel putin trei ore de la terminarea exercitiilor pana cand te asezi in pat.

4. Foloseste asternuturi din bumbac

Una dintre cele mai bune solutii pentru a dormi mai bine in timpul verii este sa folosesti doar lenjerie din bumbac 100%. Lasa tesaturile din satin sau matase pentru vremea mai rece.

5. Dormi dupa-amiaza

Daca simti ca nu reusesti totusi sa te odihnesti suficient pe timp noaptea, fa-ti timp pentru un pui de somn dupa-amiaza. E suficient sa dormi de la 20 la 40 de minute in timpul zilei pentru a te simti mai energic.

6. Hidrateaza-te

Cand esti deshidrata, nu vei avea parte de un somn odihnitor. Bea un pahar mare de apa chiar inainte de culcare si in acest fel nu vei suferi nicio durere asociata cu deshidratarea.

7. Renunta la bauturile alcoolice

Un cocktail non-alcoolic poate inlocui cu succes paharul de vin pe care obisnuiesti sa il bei seara. Bauturile alcoolice ridica temperatura corpului si pot cauza probleme de somn.

Sursa foto: becomegorgeous.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare