Frumusete & Ingrijire

#sanatate #crema hidratanta #ingrijire ten #frumusete si ingrijire

Cum sa alegi crema hidratanta ideala pentru tenul tau

Pare usor sa ne alegem crema de fata: mergem la raionul de cosmetice din supermarketul preferat si alegem produsul care ni se pare cel mai bun, atat calitativ, cat si ca pret. Insa lucrurile nu stau asa: pe piata exista o gama variata de creme, lotiuni si alte produse pentru piele, astfel ca alegere noastra este din ce in ce mai grea.

Indiferent de tipul de piele, trebuie sa folosesti intotdeauna o crema hidratanta. Daca tenul tau este uscat, ai nevoie de un unguent gros care sa iti hidrateze pielea. Cremele au o consistenta mai subtire, ajuta la hidratare si sunt ideale pentru tenurile normale. Lotiunile au consistenta cea mai usoara, apa fiind ingredientul principal, si sunt ideale pentru tenurile grase.

De asemenea, cremele si lotiunile trebuie alese si in functie de timpul zilei. Alege o crema mai usoara pentru zi si una mai consistenta pentru noapte.

La ce sa fii atent cand alegi crema hidratanta:

Protectie solara. Indiferent de tipul de piele pe care il ai, este indicat sa folosesti zilnic o crema care sa aiba si factor de protectie, de cel putin 15. Pentru cremele de fata, alege creme fara ulei si fara arome, cu factor de protectie de 30.

Antioxidanti. Cremele si lotiunile care contin antioxidanti precum ceai verde, musetel sau rodie ajuta la intinerirea pielii si confera un aspect tanar si sanatos. Antioxidantii ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, molecul care distrug celulele de piele.

Pentru piele grasa. Pentru pielea grasa, cele mai indicate creme si lotiuni sunt cele pe baza de acizi alpha - hydroxy, care au si proprietati antiimbatranire. Daca tenul tau este si acnei, incearca sa folosesti creme creme non-comedogenice, care previn astuparea porilor.

Pentru piele uscata. Alege o crema pe baza de acid hialuronic si dimeticon, care pastreaza piela hidratata. Glicerina, propylene glycol, proteinele si urea ajuta la hidratarea pielii, in timp ce lanolina, uleiurile minerlae si petrolatumul hranesc pielea.

Pentru piele sensibila. Foloseste creme hipoalergene si fara parfum. De asemenea, este indicat sa alegi creme care contin mai putin de 10 ingrediente. Mai putine ingrediente inseamna mai putine interactiuni cu pielea fragila.

Ce sa eviti cand alegi o crema hidratanta

Culori si parfumuri. Pentru hidratarea oricarui tip de ten, specialistii recomanda evitarea produselor care contin ingrediente inutile sau iritante, precum culorile sau parfumurile. Si agentii antibacteriale poti vatama pielea, eliminand toate uleiurile naturale benefice pentru piele.

Pentru prevenirea acneei. Daca tenul tau este acneic, incearca sa eviti cremele si lotiunile cu lanolina, uleiuri minerale, ceara sau unt de shea. Aceste substante astupa porii si duc la acnee si alte probleme ale pielii.

Pentru ten uscat si sensibil. Evita cremele pe baza de acizi alpha-hydroxy, acid glicolic, acid retinoic sau acid salicilic. Aceste ingrediente penetreaza pielea profund si afecteaza tenul sensibil. De asemenea, stai departe si de produsele pe baza de alcool.

Cum sa folosesti crema hidratanta

Nicio persoana nu are nevoie de un dulap de creme si lotiuni. Insa, pentru ca tenul tau sa fie cat mai bine hidratat si ingrijit, este indicat sa folosesti o lotiune usoara pentru zi, si una mai consistenta pentru seara.

Foloseste cremele si lotiunile de corp preferate imediat dupa ce ai facut dus. Cremele vor fi mult mai frumos absorbite pe pielea umeda. Ai grija ca lotiunile si cremele tale sa contina si factor de protectie solar mai mare de 15.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare