Frumusete & Ingrijire

# picioare ingrijite #ingrijire picioare #vara #picioare

Cum sa ai picioarele ingrijite vara aceasta?

Vara, femeile poarta fuste, rochii scurte si sandale elegante. Pentru aceasta vor sa scape de anumite probleme ale picioarelor, de parul nedorit de pe piele, de pielea iritata ce apare in urma tratamentelor de epilare cu ceara, de stratul de celule moarte de pe calcaie si umflarea gleznelor din cauza caldurii.

Alege epilarea laser si picioarele tale vor arata perfect in sandale de vara!

Exista o modalitate simpla si eficienta pentru a scapa de parul inutil de pe picioare. Este vorba despre epilarea definitiva cu laser care se aplica la saloanele de infrumusetare din tara, care dispun de aparatura performanta cu tehnologie avansata. Pentru a face alegerea corecta citeste despre avantajele epilarii IPL vs laser si alege aparatul de epilare definitiva pe care il crezi potrivit acestei metode de infrumusetare a picioarelor.

Picioarele netede, cu pielea frumoasa pe fundalul unei fuste de vara care este fluturata usor de vant, vor arata deosebit de atractiv. Astazi femeile folosesc diferite tratamente de epilare in dorinta de a scapa de parul inestetic de pe picioare. Cea mai dureroasa este epilarea cu ceara sau prin smulgerea firelor de par. Pentru a scapa de durere si de iritatiile produse de smulgerea firelor din piele, se recomanda epilarea definitiva cu laser, care datorita tehnologiei avansate nu produce deloc durere la nivelul pielii.

Alte metode pentru infrumusetarea picioarelor

Prin impachetari corporale aplicate la fese, solduri, picioare se poate obtine un aspect estetic placut al pielii in aceste zone. Aceste tratamente vor ajuta la restabilirea formei armonioase a picioarelor, reducerea celulitei, netezirea pielii, refacerea elasticitatii pielii si a fermitatii acesteia.

La impachetari corporale se folosesc creme speciale cu ingrediente naturale care ajuta la rezolvarea problemelor pielii. Cele mai recomandate produse pentru tratamentul pielii sunt:

  • Argila cosmetica adusa de la Marea Moarta in combinatie cu diferite uleiuri esentiale, de anason, rozmarin, grapefruit, lamaie.
  • Algele care ajuta la eliminarea grasimilor si la reducerea celulitei. Algele Laminaria au vitamine, minerale si alte substante active, care fac pielea fina, supla, hidratata, stralucitoare.
  • Mierea si uleiurile esentiale din citrice pot accentua procesul de lipoliza si pot diminua stratul de grasime.
  • Otetul de mere natural reduce vergeturile si accelereaza sinteza de elastina si colagen. De asemenea, otetul ajuta la slabit, diminuarea celulitei si tonifierea pielii.
  • Cafeaua se poate amesteca cu miere si cu uleiuri esentiale si apoi se aplica pe piele. Are efect bun in reducerea celulitei.
  • Ceaiul verde are cofeina care ajuta la slabit. Se poate amesteca in ceai si cateva picaturi de ulei esential de rozmarin sau lamaie.

Ca urmare a tratamentului terapeutic aplicat, porii se deschid si astfel substantele active folosite patrund mai usor in tesuturile cutanate si astfel ajuta la:

  • Hidratarea si hranirea pielii.
  • Eliminarea toxinelor.
  • Stimularea fluxului sangvin si limfatic.
  • Eliminarea grasimilor din tesuturile pielii.
  • Corectarea siluetei prin slabire localizata.

Tratamentul este simplu, confortabil si relaxant. Nu produce durere si este usor de realizat. Poate fi folosit de orice persoana, care nu are probleme cutanate grave, cum sunt bolile de piele, arsurile solare, tumori, bolile sistemului cardiovascular, afectiunile renale, hipertensiunea arteriala, menstruatia, bolile inflamatorii si altele.

Pedichiura este obligatorie vara!


Cu ajutorul pedichiurii picioarele devin imediat mult mai frumoase. Iti poti face singura pedichiura acasa. Ai nevoie de pila de calcaie, scrub pentru picioare, ulei pentru cuticulele de la unghii, o unghiera, o pila de unghii, piatra ponce, un lighean cu apa calda, sare de mare si un prosop.

Se procedeaza astfel: Se tin picioarele in apa calda cateva minute pentru relaxarea lor. Apa nu trebuie sa fie nici prea calda si nici rece. in apa se poate adauga sare de mare. Picioarele se maseaza cu ulei si se spala cu sapun. Masajul ajuta la imbunatatirea circulatiei sangvine la picioare. Scrubul il folosesti pentru indepartarea celulelor moarte. Cu o perie poti masa talpile si calcaiele si exfolia pielea. Ai nevoie si de piatra ponce pentru a-ti curata calcaiele de stratul de celule moarte.

Unghiile se taie in linie dreapta cu o unghiera si se rotunjesc colturile usor astfel incat forma sa fie rotunda. Nu este bine sa se exagereze cu taierea unghiilor, nu trebuie sa fie foarte mici. Cuticulele se indeparteaza cu atentie, o data la sapte zile. Ele se inmoaie cu un ulei special folosit pentru acest tratament la unghii. La final se poate aplica o oja frumoasa, astfel unghiile de la picioare vor arata impecabil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare