Frumusete & Ingrijire

#chirugie estetica #chirurgie plastica #pandemie

Cum s-a schimbat piata de chirurgie plastica in pandemie si care au fost cele mai solicitate interventii

Sunt cateva aspecte semnificative care au definit ritmul de dezvoltare al pietei de chirurgie plastica din Romania, odata cu provocarile determinate de criza sanitara. Si, la fel cum s-a intamplat in toate sectoarele de activitate, pot fi observate atat lucruri pozitive, cat si lucruri negative.

 

”Deoarece in cadrul Clinicii Zetta se realizeaza toate tipurile de interventii de chirurgie plastica si nu doar interventii estetice si mici proceduri de estetica, de anul trecut primim foarte multe solicitari de interventii care pana acum se realizau in sectiile de chirurgie plastica din spitalele de stat, lucru determinat de noile restrictii. Si tot anul trecut, am lansat o linie de urgenta dedicata chirurgiei plastice si chirurgiei mainii”, declara Andreea Constantin, CEO Clinica Zetta, cateva dintre lucrurile pozitive.

De cealalta parte, si Clinica Zetta si toti ceilalti jucatori din domeniu au avut de suferit de pe urma turismului medical, puternic afectat de pandemie. Si mai bine spus, pandemia a distrus orice sansa ca pacientii sa se mai poata deplasa liber pentru a putea accesa serviciile medicale pe care si le doreau si care nu reprezentau o urgenta. De aici inainte, potrivit Andreei Constantin, pentru toata piata de chirurgie plastica, nu doar in Romania, ci la nivel international, intentia de crestere a numarului de pacienti proveniti din turismul medical se va transforma intr-o cursa neintrerupta.

”Aproximativ 15% din pacientii nostri veneau din afara tarii si erau reprezentati de cetateni straini sau romani din diaspora. Totusi, pentru noi, cea mai mare provocare de anul trecut a fost sa inchidem activitatea, de pe o zi pe alta. Apoi, odata anuntata redeschiderea, chiar si cu restrictii, am inceput sa primim solicitari de la pacienti, inclusiv pentru servicii estetice”, mai spune Andreea Constantin, cu referire la perioada de la inceputul crizei sanitare. La momentul de fata, piata de chirurgie plastica este extrem de segmentata si atipica altor specialitati medicale. Cu atat mai mult cu cat chirurgia plastica nu inseamna doar chirurgie estetica.

Din datele Clinicii  Zetta reiese ca, in piata, cele mai multe clinici de chirurgie plastica presteaza servicii estetice in proportie de peste 80-90%. ”In Clinica Zetta, care a devenit de anul acesta Spitalul Zetta, serviciile medicale estetice reprezinta 56% din total. Restul inseamna servicii de chirurgie plastica reconstructiva si alte specialitati conexe, precum dermatologie, ortopedie, chirurgie vasculara”, adauga Andreea Constantin.

Clinica Zetta chiar a facut un Top 5 al celor mai solicitate interventii din acest domeniu, la nivelul primului trimestru din 2021. Astfel, primele trei locuri sunt ocupate de interventiile: augumentarea mamara (cost mediu 3.500 de euro), ridicarea sanilor cu ajutorul implantului mamar (aproximativ 4.500 euro) si blefaroplastia superioara (circa 1.000 de euro). Pe urmatoarele doua locuri trec interventiile de ridicare a sanilor fara implant (cost mediu 4.000 euro) si rinoplastia (aproximativ 2.400 de euro).

Pentru 2021, clinica de chirurgie plastica si microchirurgie Zetta mizeaza pe o cifra de afaceri de aproximativ 13,23 milioane de lei, cu aproape 20% mai mult decat nivelul inregistrat in anul precedent, datorita, printre altele, cresterii numarului celor care aleg sa se trateze in clinicile private pentru a evita spitalele de stat. In prezent, circa 90% din veniturile totale ale clinicii vin din operatii, iar restul de 20% inseamna proceduri de cabinet, consultatii, medicina estetica si alte specializari conexe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare