Frumusete & Ingrijire

#solutii cadere par #combatere cadere par #cadere parului #cadere par #cauze cadere par

Cum previi caderea parului?

Caderea parului poate sa apara pe parcursul vietii unei femei in perioade stresante, in urma unor afectiuni medicale sau, odata cu varsta si dezechilibrele hormonale. In mod normal, pierdem aproximativ 50-100 de fire de par zilnic. Atunci cand este mai pronuntata, caderea parului poate afecta aspectul general al podoabei capilare, volumul parului, dar si psihicul femeii. Din acest articol vei afla care sunt cauzele posibile pentru caderea parului si cateva remedii pe care le poti incerca daca te confrunti cu aceasta problema.

Care sunt cauzele pentru care cade parul?

Aceste cauze pot fi de natura genetica, pot fi determinate de o afectiune sau pot tine de anumite obiceiuri de viata. In general, caderea parului este asociata cu:

  • Agresarea parului cu tratamente chimice: decolorat, vopsit, permanent, styling la temperaturi inalte etc.
  • Folosirea unor produse foarte puternice cu sulfati, siliconi, alcool sau parfum
  • Purtarea parului prins foarte strans in coada
  • Deficitul de fier, acid folic si alte minerale care sustin foliculii pilosi
  • Perioadele stresante, in care organismul nu poate sa treaca in starea de calm si relaxare
  • Sarcina si perioada alaptarii
  • Oprirea tratamentului cu pilule contraceptive
  • Schimbarile hormonale
  • Cresterea in greutate
  • Bolile autoimune
  • Infectiile cutanate

Ce remedii poti folosi pentru a opri caderea parului?

Inainte de a apela la oricare dintre aceste remedii, este bine sa discuti cu medicul tau de familie si sa faci un set de analize pentru a afla daca subtierea si caderea parului se datoreaza unei afectiuni. Daca este vorba despre o perioada mai stresanta prin care treci, poti incerca sa faci urmatorii pasi.

1. Masajul scalpului

Aceasta metoda simpla si eficienta este la indemana oricui. Poti face masajul scalpului la dus, atunci cand aplici samponul sau balsamul. Aplica mai multa presiune pe scalp cu buricele degetelor, pentru a stimula circulatia sangelui la nivelul foliculilor. Atentie, nu folosi unghiile. Te poti ajuta de un dispozitiv special pentur masajul scalpului sau de o perie din silicon cu dintii moi.

2. Foloseste uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale pot avea efecte benefice asupra scalpului si sunt recomandate in masajul scalpului, pentru stimularea cresterii parului. Ai mai multe variante prin care le poti folosi. Poti pune cateva picaturi din uleiul esential ales in smaponul sua balsamul preferat, poti face o masca dintr-un ulei vegetal si cateva picaturi de ulei esential sau poti face direct un masaj al scalpului cu uleiul esential. Atentie, daca apelezi la ultima varianta, trebuie sa testezi mai intai uleiul esential folosit pe piele, pentru a te asigura ca nu esti alergic. Cele mai eficiente uleiuri esentiale pentru caderea parului sunt uleiul de lavanda, uleiul de rozmarin si uleiul de cimbru.

3. Foloseste un sampon anticadere

Sampoanele anticadere functioneaza pe doua principii. Pe de o parte, asigura un volum mai mare parului, astfel ca mascheaza subtierea lui. Pe de alta parte, contin vitamine si aminoacizi care hranesc in profunzime scalpul si stimuleaza cresterea parului. Chiar daca este greu de gasit un sampon anticadere cu efect garantat, folosirea zilnica a acestor produse ofera rezultate foarte bune persoanelor care se confrunta cu subtierea parului.

4. Ia multivitamine

Sanatatea parului depinde de starea generala de sanatate a organismului. Analizele de sange ar putea indica niste carente de vitamine, pe seama carora poate fi pusa si caderea parului. Discuta cu medicul tau de familie si stabiliti ce suplimente ar trebui sa iei pentru a ajunge la echilibru. Pentru un par sanatos, ar trebui sa iei fier, acid folic, zinc si biotina.

In concluzie, caderea parului se poate datora unor perioade stresante din viata ta, unor dezechilibre hormonale sau unor afectiuni mai grave. Discuta intotdeauna cu medicul de familie si afla ce investigatii ai putea face pentru a elimina cauzele medicale ce pot sta la baza caderii parului. Foloseste uleiuri esentiale si sampon anticadere si repeta zilnic masajul scalpului, pentru stimularea cresterii parului.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/portrait-of-woman-3068690/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare