Frumusete & Ingrijire

#ingrijire ten #piele hidratata #masti naturale #hidratare ten

Cum hidratezi tenul vara

Daca iarna aveti tenul uscat din cauza temperaturilor foarte scazute, vara, temperaturile crescute fac ca secretia de sebum sa fie mai mare si prin urmare si tenul sa fie mai gras. Nu trebuie uitat si faptul ca radiatiile din aceasta perioada sunt peste limita normala. Este vital sa ai grija de ten, pentru ca este cel mai expus in sezonul cald. Printre modalitatile de a-l proteja se pot enumera atat remedii naturiste, cat si creme si lotiuni din comert.

Masti din fructe si legume de sezon

Fructele sunt esentiale vara si din fericire se gasesc in numar mare in acest sezon. Specialistii recomanda sa consumi cel putin o jumatate de kilogram de fructe pe zi, pe timpul verii, pentru a va mentine in forma. Pe langa cura interna, le poti folosi si pentru cea externa. Mastile cu castravete sunt cele mai revigorante pentru ten. Poti apela atat la felii de castravete, cat si la sucul de castravete facut in casa, ca un inlocuitor al lotiunii tonice.

O alta masca care se potriveste tuturor tipurilor de ten este cea din castravete cu iaurt. Se obtine dintr-un castravete de marime medie si doua linguri cu iaurt proaspat. Dupa ce se da castravetele prin razatoare, se amesteca cu iaurtul, se aplica pe fata si pe gat si se lasa sa actioneze timp de 15 minute. La final, se poate indeparta cu apa rece.

Pentru un ten uscat poti folosi caisele, care se gasesc din plin pe piata, in combinatie cu smantana. Pentru o masca trebuie sa folosesti 5 caise proaspete, decojite si fara samburi. Dupa aceasta, se adauga o lingura de smantana si masca poate fi aplicata cu usurinta pe fata si pe gat. Dupa 20 minute se clateste tenul cu apa calda.

Creme si lotiuni din comert

Inainte de a alege crema potrivita, in functie de tenul pe care il ai, trebuie sa te gandesti in primul rand la gradul de protectie pe care i-l poate oferi aceasta crema pentru ca nivelul radiatiilor este unul crescut, in special in perioada pranzului.

Sunt recomandate cremele cu fotoprotectie SPF in functie de tipul de ten si de cremele hidratante, in special cele dermatocosmetice, pentru ca nu contin parabeni, fiind astfel mai bine tolerate de piele. Parabenii sunt derivati din petrol si contin substante nocive precum: propyl, methyl, isobutyl, butyl, ethyl. Majoritatea cremelor contin parabeni si chiar daca nu gasesti o crema potrivita care sa nu contina parabeni cauta una care are un continut minim de astfel de substante.

De asemenea, un produs de neinlocuit in vacanta de vara si nu numai, este apa termala. Apa termala are nenumarate proprietati: de la hidratare, pana la a calma iritatiile sau arsurile provocate de epilare sau de expunerea la soare. Poate fi folosita de catre copii, adulti si batrani deopotriva. Diferenta dintre diferitele tipuri de apa termala consta in procentajul de saruri minerale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare