Frumusete & Ingrijire

# cosmetice bio #cosmetice naturale #cosmetice #produse cosmetice #beauty house

(P) Cosmetice bio si cosmetice naturale - diferente si clarificari

Principalele diferente dintre celebrele cosmetice bio si asa-zisele cosmetice naturale sunt inca neclare pentru publicul larg, desi industria de ingrijire corporala se afla in plina ascensiune. Termenii de bio si natural sunt departe de a fi sinonimi, cu toate ca unii producatori profita din plin de aceasta confuzie generala. Beauty House Boutique iti ofera necesarele clarificari privind cosmeticele bio, astfel incat sa intelegi cu adevarat ceea ce cumperi.

Teama de parabeni, conservanti si alte substante chimice periculoase pentru sanatate a condus la o nevoie accentuata de produse bio 100%, mai ales in aria cosmeticelor. Din pacate, cosmeticele cu ingrediente "naturale" sunt diferite de ceea ce inseamna in mod real produsele bio. Beauty House Boutique iti explica diferentele.


Cosmeticele naturale, nu chiar "naturale"


Producatorii speculeaza din plin conceptia gresita a oamenilor fata de ceea ce inseamna cosmeticele naturale, inscriptionandu-si produsele cu acest termen sau cu alte titulaturi de tipul "fara parabeni" sau "doar cu ingrediente naturale".

In realitate, ideea indusa de "sanatos" si "natural" este deseori una gresita, deoarece plantele si substantele asa-zis benefice au o provenienta incerta, necontrolata de autoritati cu competente in acest domeniu. Cu alte cuvinte, plantele si alte ingrediente preluate din natura pot proveni din culturi tratate chimic, crescute pe un sol poluat. In mod evident, proprietatile lor nu mai sunt benefice, a chiar pot fi cel putin la fel de nocive precum variantele clasice.

Cosmeticele naturale continua sa fie comercializate cu o promovare dezorientanta, deoarece in Romania nu exista un standard care sa reglementeze apelativul in cauza.


Cosmeticele bio, cu adevarat biologice


Cosmeticele bio, pe de alta parte, sunt furnizate clientilor doar dupa o certificare prealabila a organismelor recunoscute, singurele in masura de a acredita un produs ca facand parte din categoria de "cosmetice bio".

Beauty House Boutique, un furnizor de incredere al cosmeticelor biologice, te avertizeaza ca un produs bio cosmetic trebuie sa aiba minimum 95% ingrediente naturale (sau de origine naturala) in compozitie, dintre care 95% sa fie de origine biologica. Acest lucru inseamna ca elementele din compozitia acestora provin din culturi tratate fara pesticide, insecticide sau fertilizatori chimici, fara modificari genetice, pe soluri in care nu s-au folosit tratamente chimice de peste 5 ani.

In plus, cosmeticele bio veritabile presupun si un proces tehnologic cat mai putin poluant, in care sa nu se utilizeze parabeni, parfumuri sau coloranti de sinteza, SLS (sodium lauryl sulfate), parafina, glicol de propilena, formadelhida si ftalati.

Toate aceste rigori nu sunt valabile pentru acreditarea produselor inscriptionate doar cu titulatura de "naturale". Chiar si in cazul produselor de tipul "sampon cu ulei de argan bio", ele pot sa contina doar uleiul de argan in forma 100% naturala, dar restul ingredientelor compromise de procese poluante.


Cum recunosti cosmeticele bio


Falsele reclame pot fi depistate cu usurinta, prin verificarea atenta a etichetei. Doar cosmeticele certificate bio, cu sigla unui certificator cunoscut, sunt cu adevarat benefice si sigure pentru sanatate.



Beauty House Boutique te invita in casa frumusetii certificate, cu o gama larga de cosmetice bio pentru ingrijirea zilnica: sapunuri, creme, lotiuni, masti, produse de machiaj, toate lipsite de chimicale si cu adevarat performante pentru frumusetea ta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare