Frumusete & Ingrijire

# vopsea semipermanenta # colorare acida # colorarea parului #vopsirea parului

Colorarea acida, noul trend in vopsirea parului. Avantaje si dezavantaje

Orice femeie simte din cand in cand nevoia unei schimbari de look, iar atunci cel mai la indemana este sa isi schimbe coafura sau culoarea parului. Cele mai multe opteaza pentru a doua varianta, intrucat nu sunt mereu pregatite psihic pentru o tunsoare noua. Vopsirile repetate dauneaza, insa, firului de par si tocmai de aceea tot mai multe apeleaza la colorarea acida.

Vopsirea parului este metoda preferata de femei de cate ori vor sa isi dea un refresh. Numai ca prea multe improspatari ajung, paradoxal, sa dea un aspect tern parului, care devine lipsit de luciu si uscat, in urma "agresiunilor" repetate.

Deosebiri intre vopseaua de par alcalina si vopseaua acida

Colorarea acida este o alternativa mai sanatoasa pentru femeile care vor sa isi schimbe sau sa isi improspateze culoarea parului.

Aceasta se face cu ajutorul vopselelor de par semipermanente, care, spre deosebire de cele clasice, alcaline, nu contin nici amoniac, nici MEA (monoetanolamina).

Colorarea acida a parului se face cu vopsea de par semipermanenta, pentru a carei preparare se foloseste un oxidant special, foarte slab; acesta va deschide foarte putin cuticula pentru a permite patrunderea pigmentului in invelisul exterior al parului, spre deosebire de oxidantii mult mai puternici care insotesc vopselele alcaline.

Daca vopseaua permanenta este considerata agresiva pentru par, cea semipermanenta este inofensiva si functioneaza chiar ca un tratament.

Colorarea acida a parului - AVANTAJE

Colorarea acida este foarte potrivita pentru parul inchis la culoare, putand intensifica nuanta si facand-i mai intunecata.

Vopseaua semipermanenta este mai putin agresiva cu parul si ii va conferi o stralucire mai intensa.

Nuantele de blond pot ramane intense pentru mai mult timp si nu vor deveni terne sau chiar verzui.

Acopera foarte bine firele de par alb si, datorita efectului pe care razele de soare il au asupra vopselelor acide de par. Parul grizonat va capata o culoare uniforma.

Vopseaua semipermanenta actioneaza ca un fel de masca si inchide cuticulele; prin urmare, parul va fi mai stralucitor si vei spune adio efectului de par uscat si casant.

Colorarea acida a parului - DEZAVANTAJE

Pigmentul nu este permanent, ci rezista pe par doar pana la 20 de spalari, in functie de tipul de fir de par pe care este aplicata. Daca aveti un par ce trebuie spalat mai des, va trebui sa repetati operatiunea la intervale mai scurte de timp.

Vopseaua semipermanenta se preteaza doar la par in nuante inchise pentru ca nu poate deschide culoarea parului. Rolul sau este de a improspata culoarea si de a intensifica reflexiile pe toata lungimea firelor de par.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare