Frumusete & Ingrijire

#alimentatie #par stralucitor # par sanatos

Cinci alimente pentru un par bogat si stralucitor

Daca deja ai incercat nenumarate sampoane, tratamente, masti si multe altele, si nu au avut nici un efect asupra podoabei capilare, poate ca este cazul sa arunci o privire asupra alimentatiei.

Alimentatia este esentiala pentru a ne mentine santatea si pentru a avea un sistem imunitar puternic, dar aceasta contribuie in mare masura si la sanatatea si stralucirea parului.

Alimente pentru un par lucios

Include urmatoarele alimente in dieta ta si vei observa rezultatele.

1. Somon

S-au spus multe despre somon si adevarul este ca acesta este un aliment minunat pentru corpul nostru. Nu doar ca este perfect pentru a pierde in greutate si pentru reducerea nivelului de anxietate, dar, multumita aportului de vitamina D si Omega 3, ajuta la hidratarea parului si ii reda, astfel, stralucirea. De asemenea, este foarte important sa te si hidratezi corespunzator in fiecare zi si sa ai o dieta echilibrata.

2. Linte

Pe langa faptul ca este o resursa naturala de fibre, care face minuni pentru sistemul tau digestiv, lintea este bogata si in fier. Acesta nu doar ca te va ajuta sa ai un par stralucitor si mai sanatos, dar este benefic si pentru unghii.

3. Nuci

Nucile sunt o gustare sanatoasa. Alimentele crocante iti dau o senzatie mai mare de satietate si vei avea mai putine pofte. Avantajul consumului de nuci este ca acestea contin biotina, vitamina E si acizi grasi Omega 3, nutrienti care vor ajuta foarte mult parul, mai ales daca a fost afectat de expunerea prelungita la soare. In plus, nucile sporesc frumusetea naturala a culorii.

4. Spanac

Aceste frunze verzi delicioase si hranitoare sunt bogate in vitamina A, B1, B2, C, K, calciu, fosfor, fier, acid folic, magneziu, zinc si doar 16 calorii. Incluzand spanacul in dieta, ajuti parul sa devina mai puternic si astfel nu vei mai gasi fire de par prin toata casa.

5. Ovaz

Un alt aliment dintre cele care aduc cele mai multe beneficii corpului este ovazul. O portie buna de ovaz iti aduce proteine, vitamine si oligoelemente. Pentru a te ajuta sa iti fortifici, hidratezi si sa iti netezesti parul, poti sa il consumi, de preferat la micul dejun, sau sa il aplici pe par sub forma de masca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare