Frumusete & Ingrijire

#crema de protectie solara

Ce trebuie sa stii despre folosirea cremei cu SPF

Meteorologii anunta o vreme mai calda decat ar fi normal in luna mai, asa ca trebuie sa te pregatesti sa faci fata razelor puternice ale soarelui. Crema cu factor SPF nu trebuie sa iti lipseasca din trusa de produse cosmetice, daca vrei sa iti protejezi tenul de efectul nociv al ultravioletelor de tip A sau B, responsabile cu aparitia si accentuarea ridurilor, a petelor pigmentare si a cancerului de piele.

Crema cu SPF, obligatorie pentru a proteja pielea in orice sezon

Chiar daca vacanta pe plaja este departe, cremele cu factor de protectie solara ridicat sunt obligatorii si trebuie alese cu atentie. Ele vor actiona ca un filtru in calea razelor UV si vor preveni imbatranirea prematura a pielii si cancerul.

Cremele cu SPF nu se folosesc doar vara. Ele sunt importante, spre exemplu, si iarna, cand razele UV, chiar daca sunt mai slabe, sunt reflectate de zapada.

Indiferent de nivelul SPF, importanta este cantitatea aplicata pe piele. Pe fata se aplica aproximativ 1,25 ml odata, astfel ca un flacon de 50 ml ar trebui sa fie suficient pentru 40 de aplicari.

Aplicarea unui strat prea subtire de crema diminueaza nivelul de protectie.

Cremele cu SPF nu se folosesc de la un an la altul, chiar daca ni se pare o risipa sa le aruncam. Toate produsele au recomandare pe eticheta sa fie folosite in termen de 6 luni sau 12 luni de la desigilare.

Alegeti creme cu spectru larg, care sa actioneze ca o bariera si impotriva UVB, si impotriva UVA, care sunt mult mai periculoase, fiind responsabile pentru 85% dintre cancerele de piele.

Cremele cu SPF nu afecteaza bronzul. Pielea ta va deveni aramie si cu crema impotriva ultravioletelor, care nu fac altceva decat sa actioneze pentru pastrarea sanatatii pielii.

Alegeti creme cu filtre minerale, de preferat oxid de zinc, care sunt potrivite si pentru copii. Atentie, insa! Nu folositi creme cu SPF la bebelusi mai mici de 6 luni, care oricum nu trebuie expusi sub nicio vorma la soare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare