Frumusete & Ingrijire

#deteriorare lentile de contact #lentile #lentile de contact

Ce trebuie sa faci daca lentilele de contact s-au miscat, indoit sau intors pe ochi

Oricat de experimentat ai fi in aplicarea lentilelor de contact si indiferent daca esti foarte atent sau daca te grabesti cand le pui, poti trece printr-un moment neplacut, atunci cand acestea isi schimba pozitia, se indoaie sau se intorc, dupa ce le-ai pus la ochi. Senzatia nu este una placuta si vrei sa se incheie cat mai repede cu putinta. Iata ce ai de facut, daca te confrunti cu un asemenea episod.

Nu intra in panica

Ochiul este, probabil, cea mai sensibila parte a corpului, de aceea tindem sa ne speriem groaznic atunci cand ni se intampla ceva in aceasta zona a fetei. Trebuie sa te aduni si sa actionezi cat mai repede, pentru a scapa de disconfortul creat de modificarea pozitiei firesti a unei lentile. Panica nu a ajutat pe nimeni, niciodata, asa ca gaseste cea mai apropiata oglinda si pregateste-te sa actionezi.

Ai grija la igiena!

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci, inainte de a duce mainile la ochi pentru a repozitiona lentila, este sa te speli cu apa si sapun. Microbii si praful sunt peste tot si, probabil, nu vrei, ca pe langa senzatia incomoda de a avea o lentila intoarsa, sa experimentezi si o iritatie a ochilor care sa dureze cateva zile. Mai mult, e posibil ca degetele tale sa fi intrat in contact cu vreun material textil de pe care sa fi adunat o scama, al carei loc, cu siguranta, nu este in ochiul tau sau intre globul ocular si lentila.

Lubrifiaza ochii

De cele mai multe ori, o lentila se intoarce pe ochi sau se indoaie atunci cand ai adormit si ai uitat sa o dai jos. Acela este si momentul in care globul ocular se usuca, asa ca trebuie sa il ajuti cu putina solutie speciala pentru lentile. Deschide larg ochii, lasa una sau doua picaturi sa ajunga pe ochi, apoi inchide pleoapele si misca foarte incet ochii, ca solutia sa ajunga si in spatele lentilei. Daca tot ai dificultati in a o scoate, mareste doza de solutie pe care o aplici pe ochi. Dupa 15 minute, aceasta problema se va remedia, lentila se va hidrata, iar tu o vei putea dezlipi in siguranta de pe ochi. La fel de eficient este si serul fiziologic, daca nu ai la indemana solutia speciala in care cureti lentilele.

Misca ochii in directia opusa

Daca lentila care s-a intors nu este pe centrul ochiului, ci intr-o parte, trebuie sa incepi sa misti ochiul in sensul opus, fara a brusca muschii oculari. La un moment dat, lentila ar trebui sa isi modifice pozitia, astfel incat vei reusi sa o scoti in siguranta de la ochi.

Desi aceste situatii nu sunt frecvente, e posibil sa te lovesti de ele cel putin o data. Daca vei urma sfaturile de mai sus, vei putea indeparta imediat lentila buclucasa, o vei reaseza in pozitia ei normala si te vei putea bucura din nou de o vedere impecabila.

Sursa foto: allaboutvision.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare