Frumusete & Ingrijire

#ingrijire ten 50 ani #ingrijire ten femei #ingrijire ten

Ce sa faci si ce sa nu faci cu tenul tau dupa 50 de ani

Tenul trebuie ingrijit inca de la 20 de ani, pentru a-i mentine structura tanara si sanatoasa. Totusi, odata cu inaintarea in varsta, obiceiurile de ingrijire a tenului trebuie actualizate, deoarece si nevoile sunt mai mari. La varsta de 50 de ani, ridurile sunt evidente, iar pielea devine mai lasata si mai aspra, din cauza degradarii uleiurilor naturale ale pielii. De aceea, ingrijirea pielii este esentiala dupa aceasta varsta si trebuie sa aiba la baza obiceiuri sanatoase. Multe persoane adopta unele obiceiuri de ingrijire necorespunzatoare, care nu fac decat sa accelereze imbatranirea tenului si sa ii afecteze aspectul. Iata ce trebuie si ce nu trebuie sa faci cu tenul tau dupa 50 de ani.

Nu curata tenul cu sapun

Multe persoane au obiceiul de a-si spala tenul cu sapun obisnuit, crezand ca acest lucru este benefic pentru o curatare optima. In realitate, curatarea fetei cu sapun usuca pielea si favorizeaza imbatranirea. Sapunul contine ingrediente agresive pentru pielea tenului, care elimina uleiurile naturale ale pielii, afectand bariera hidrolipidica de protectie. Acest lucru favorizeaza deshidratarea, uscarea tenului si lasa cale libera factorilor daunatori din mediu sa afecteze tenul. Tenul trebuie curatat doar cu produse speciale de curatare (cleanser).

Nu exagera cu produsele de ingrijire

Aplicarea haotica si exagerata a produselor de ingrijire, din dorinta de a avea o piele mai tanara, nu face decat sa dezechilibreze pH-ul tenului si sa ii distruga bariera naturala de protectie. De asemenea, un exces de chimicale si o combinatie inadecvata a nutrientilor poate cauza probleme tenului. Rutina de ingrijire trebuie sa fie una organizata, cu produse atent alese, lucru pe care il vom explica in cele ce urmeaza.

Creeaza o rutina de ingrijire

O rutina zilnica de ingrijire este esentiala pentru sanatatea tenului. In fiecare zi, trebuie sa ii asiguram tenului nutrientii de care are nevoie si sa indepartam impuritatile, praful si bacteriile din pori.

Rutina trebuie sa inceapa cu aplicarea unui cleanser pentru curatare. Apoi, trebuie aplicat un toner facial, pentru a pregati tenul in vederea absorbtiei nutrientilor din urmatoarele produse. Dupa lotiunea tonica, se aplica un ser facial. Acesta este o solutie super concentrata in substante nutritive (vitamine, antioxidanti, peptide). Apoi, este necesara aplicarea unei creme hidratante si unei creme pentru zona ochilor. Dupa varsta de 50 de ani, este indicat sa aplici si un ulei pentru fata, pentru a reface cat mai bine bariera hidrolipidica. Uleiul se aplica dupa crema hidratanta. Dupa toate acestea, poti aplica produse de make-up.

Evita dusurile lungi si fierbinti

Dusurile sau baile lungi si cu apa fierbinte duc la pierdera hidratarii pielii si la uscarea acesteia. Asigura-te ca nu stai in dus mai mult de 10 minute si ca apa nu este prea fierbinte.

Exfoliaza-ti pielea regulat

Exfoliaza-ti pielea regulat, dar nu excesiv, pentru a evita agresarea tenului. Este de ajuns sa exfoliezi tenul o data sau de doua ori pe saptamana. Exfoliantul are rolul de a curata in profunzime porii si de a indeparta celulele moarte, promovand regenerarea tenului. Alege un exfoliant bland, care sa nu irite tenul.

Alege cu grija produsele de ingrijire

Toate produsele de ingrijire trebuie sa fie potrivite tipului de ten (uscat, gras, normal, mixt, sensibil), pentru a nu-i afecta structura. Un ten sensibil sau cu tendinta atopica trebuie ingrijit cu produse dermatocosmetice, care se gasesc in farmacii. De asemenea, acestea trebuie sa contina ingrediente cu efect anti-aging, cum sunt antioxidantii (retinol, vitamina A, C, E), niacinamidele si acidul hialuronic, peptide, AHA sau BHA.  

Ai grija la combinatiile ingredientelor

Produsele de ingrijire trebuie alese cu atentie, intrucat unele combinatii ale ingredientelor pot provoca inflamatie si roseata, chiar daca separat acestea sunt benefice. Ai grija sa nu combini niciodata urmatoarele ingrediente:

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare