Frumusete & Ingrijire

#imbatranire #riduri #obiceiuri zilnice #aparitie riduri

Ce obiceiuri zilnice iti cauzeaza riduri fara sa stii

Imbatranirea este un proces natural, iar aparitia ridurilor este inevitabila odata cu inaintarea in varsta. Insa se poate intampla ca tu sa accelerezi ridarea pielii fara sa iti dai seama, prin lucrurile banale pe care le faci zilnic.

Iata care sunt acele obiceiuri zilnice care iti cauzeaza riduri, fara ca tu sa le constientizezi efectele nocive. Incearca sa le eviti, pentru a preveni imbatranirea prematura a tenului tau.

1. Fumatul

Fumatul este unul dintre cei mai agresivi factori care favorizeaza aparitia ridurilor, deoarece inhiba productia de colagen, substanta care confera elasticitate pielii.

"S-au efectuat studii pe subiecti gemeni care au demonstrat aceasta teorie", a declarat Joel Schlessinger, medic dermatolog si chirurg estetician in Nebraska, SUA. "Asa ca nu mai fumati si scapati de riduri!", a indemnat acesta cititoarele platformei virtuale pe care a fondat-o el insusi, LovelySkin.com.

2. Alegerile alimentare gresite

"Esti ceea ce mananci", spune o zicala veche. Alimentele pe care le consumi se reflecta si lasa urme asupra tenului tau, asdar daca iti doresti sa iti pastrezi pielea sanatoasa si tanara, ar trebui sa renunti la zahar si la alimentele cu un nivel glicemic ridicat. Acestea nu afecteaza doar silueta, ci si sanatatea tenului.

"Printr-un proces de distrugere denumit glicare, moleculele de zahar se fixeaza pe proteinele tenului, inclusiv pe colagen, facandu-le rigide si deformate", spune Roshini Rajapaksa, medic gastroenterolog.

"Acest proces duce la pierderea elasticitatii pielii, aparitia pungilor de sub ochi si la definirea ridurilor fine. Zaharul si carbohidratii pot produce si inflamatii in organism, lucru care duce la cresterea spectaculoasa a nivelului de insulina din sange. Inflamatiile produc enzime care distrug colagenul si elastina si astfel se formeaza ridurile", a mai spus specialistul.

3. Consumul exagerat de alcool

Alcoolul deshidrateaza pielea, conform spuselor medicului chirurg estetician James C. Marotta. Astfel, consumul de alcool poate duce la aparitia ridurilor, din cauza faptului ca tenul nu este hidratat suficient si isi pierde astfel din elasticitate.

"In plus, alcoolul poate duce la diminuarea cantitatii de vitamina A din organism, care este responsabila de regenerarea celulelor si este un puternic antioxidant", a mai spus chirurgul.

4. Abuzul de guma de mestecat

"Mestecarea gumei provoaca micile riduri ce apar in partea inferioara a maxilarului", a dezvaluit dermatologul american Joel Schlessinger. Mai mult de atat, aceasta poate provoca si alte tipuri de afectiuni bucale sau ale dentitiei cand este consumata abuziv.

5. Machiajul neindepartat de pe fata

Machiajul si poluantii la care te expui in timpul zilei pot provoca tenului tau mari probleme. In primul rand, toate aceste substante vor patrunde in pori si vor interfera cu productia de colagen si de elastina. In al doilea rand, pielea are nevoie sa respire si sa fie curata, asa ca nu sari niciodata peste procesul de demachiere si hidratare inainte de culcare.

6. Micile agresiuni asupra pielii

Stoarcerea cosurilor sau frecarea, ca tic, a tesutului pot cauza leziuni si iritatii pielii, contribuind astfel si la aparitia prematura a ridurilor.

Sursa foto: dxline.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare