Frumusete & Ingrijire

#beneficii ceai crusin #crusin #ceai de crusin #terapii naturiste #terapii alternative

Beneficiile ceaiului de crusin. Ce poate face pentru sanatatea ta?

Proprietatile medicinale ale ceaiului de crusin se cunosc de mii de ani, cele mai importante dintre ele revarsandu-se asupra sistemului digestiv. Scoarta sau coaja arbustului (care face parte din familia Rhamnaceae) este bogata in flavonoide, steroli, mucilagii si saruri minerale cu rol important in reglarea digestiei, combaterea constipatiei si detoxifierea organismului. Iata ce beneficii importante are ceaiul de crusin asupra sanatatii tale!

Previne constipatia

Crusinul este considerata una dintre plantele cu cel mai puternic efect laxativ. De aceea, daca suferi de constipatie, este remediul naturist perfect care iti regleaza digestia. Efectul unei cani de ceai de crusin apare in mai putin de patru ore. Este un tratament natural eficient si in cazul pacientilor care sufera de constipatie cronica.

Detoxifiaza organismul si ajuta la slabit

Efectul purgativ sau laxativ al ceaiului de crusin ajuta la curatarea organismului de toxine, la reglarea functiilor ficatului si implicit, la combaterea riscului de obezitate. Este un remediu naturist excelent chiar si in tratarea afectiunilor ficatului.

Activeaza si regleaza digestia

Substantele active din crusin sunt eficiente in stimularea secretiilor biliare si in imbunatatirea digestiei, pe toate planurile. Curata intestinele, distruge viermii intestinali, inhiba dezvoltarea bacteriei helicobacter pylori (responsabile pentru ulcer, gastrita si alte afectiuni gastrice).

Previne cancerul de plamani si de san

Compusii din ceaiul de crusin au si proprietati antitumorale, fiind considerat un remediu profilactic impotriva cancerului de plamani si de san.

Previne aparitia heomorozilor

Problemele digestive dau nastere hemoroizilor, o problema medicala suparatoare si recurenta. Ceaiul de crusin lupta eficient impotriva inflamarii si iritarii vaselor de sange si a formarii hemoroizilor care apar adesea pe fondul constipatiei.

Contraindicatii si efecte secundare

Ceaiul de crusin trebuie consumat cu precautie, din cauza efectului laxativ puternic pe care il are, care poate provoca reactii severe: crampe abdominale, diaree, colici intestinale. Este contraindicat persoanelor care sufera de obstructie intestinala, boala Crohn, colita ulceroasa, apendicita, hemoroizi si femeilor insarcinate sau copiilor.

Sursa foto: pro-otdyh.com.ua

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului