Frumusete & Ingrijire

#balsam de par #suvite #par uscat #par #sampon #par cret

Cum se foloseste corect balsamul de par

Ti s-a intamplat de nenumarate ori sa nu stii ce sa alegi atunci cand ajungi in fata standurilor cu produse de ingrijire a parului? De la balsamul zilnic pana la mastile hranitoare, magazinele de specialitate au o oferta extrem de variata in acest sens. Toate balsamurile ofera stralucire si hranesc parul, insa folosirea formulelor potrivite tipului tau de par reprezinta cea mai sanatoasa modalitate de a obtine suvite de vis.

De ce ai nevoie de balsam

Factorii externi la care parul este expus zilnic il usuca si il priveaza de nutrientii care il mentin stralucitor si sanatos. Folosirea zilnica a balsamului formeaza la nivelul firelor un strat protector, care il protejeaza de produsele de ingrijire dure, ustensilele fierbinti si de alti factori nocivi din mediul inconjurator.

Daca parul tau este foarte uscat, este bine sa folosesti balsamul de doua ori pe saptamana in locul samponului, deoarece unele tipuri de sampon contin detergenti puternici care il usuca.

Cu ajutorul balsamului, parul este mai bine hidratat, ceea ce il face mai usor de periat si aranjat. Balsamul nu trebuie insa sa inlocuiasca mereu samponul, singurul produs care indeparteaza eficient impuritatile.

Cum alegi balsamul potrivit tipului tau de par

Foarte multe persoane cred ca balsamul de par aplatizeaza parul, insa acest lucru se intampla numai atunci cand sunt folosite produsele nepotrivite. Astfel, secretul unui par sanatos si stralucitor este folosirea produselor potrivite fiecarui tip de par.

De exemplu, daca parul tau are fire foarte subtiri, ai nevoie de un balsam care ii confera volum. In schimb, daca firul este mai gros, este bine sa folosesti un balsam hranitor, care contine acizi grasi precum uleiul de cocos, migdale sau jojoba.

Daca ai par cret, acesta va fi in permanenta uscat, deoarece uleiurile de pe scalp nu vor ajunge usor la firul de par. In aceste conditii, este bine sa folosesti un balsam foarte hranitor, care sa contina multe substante grase.

Evita sa aplici balsamul de par la radacina

Daca vrei sa conferi parului tau mai mult volum sau daca se ingrasa rapid la radacina, este bine sa nu aplici balsamul in aceste zone. Parul de la radacina este bine hranit in mod natural, cu uleiurile produse de scalp.

Atunci cand aplici balsamul pe par este bine sa incepi de la varfuri, acolo unde este cel mai deteriorat. Evita sa aplici produsul pe primii cinci centimetri de la baza parului, dupa care lasa balsamul sa actioneze timp de 5-10 minute inainte de a clati.

Sursa foto: indiascanner.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului