Frumusete & Ingrijire

# apa florala ten #apa florala

Ape florale pentru ten (trandafir, lavanda, musetel, albastrele)

Tonerii se numara printre produsele pe care atat doamnele si domnisoarele, cat si barbatii le folosesc pentru a avea in permanenta un ten curat si bine ingrijit. Aceste produse sunt printre preferatele adultilor, intrucat sunt realizate pe baza unor formule care ajuta la echilibrarea pH-ului, dar si la tonifierea pielii. Cu toate acestea, apele florale naturale pot inlocui cu succes tonerii, mai ales ca acestea au proprietati extraordinare, care nu se regasesc in multe dintre celelalte produse.

Apele florale pot fi realizate din numeroase tipuri de plante si flori care sunt folosite inclusiv pentru obtinerea unor uleiuri pentru piele si nu numai. Trandafirii, lavanda sau musetelul sunt doar cateva dintre exemplele de flori pe care dermatologii pe considera excelente pentru ten.

Cum se obtin apele florale?

In ciuda faptului ca multe persoane se gandesc la apele florale ca fiind produse greu de obtinut, adevarul este intr-o totala opozitie. Florile sunt atent culese, pentru ca mai apoi sa fie fierte in apa distilata. Atunci cand amestecul se raceste, rezulta apele florale interesante. Bine de stiut este ca astfel de tipuri de ape au aceleasi proprietati ca si uleiurile realizate din aceleasi flori, insa cu o concentratie mult mai mica. In plus, apele florale au un miros divin!

Apa de trandafir

Insasi Cleopatra folosea odinioara apa de trandafir pentru a avea o piele frumoasa, dar si pentru a se bucura de un parfum extrem de placut. Printre celelalte beneficii important de mentionat in ceea ce priveste apa de trandafir se numara faptul ca ajuta in permanenta la mentinerea unui pH echilibrat, controland foarte bine excesul de sebum de la nivelul tenului gras si ca, in acelasi timp, poate fi un inlocuitor natural al parfumurilor despre ingredientele carora nu exista foarte multe informatii pe ambalaj.

Apa de trandafir poate fi folosita ca demachiant atunci cand este combinata cu putin ulei de cocos extra-virgin. Tot ce trebuie sa faca mai apoi doamnele si domnisoarele este sa aplice mixul rezultat pe dischetele demachiante si sa inceapa procesul de inlaturare a machiajului de peste zi.

Cu proprietati antiinflamatoare, antibacteriene, dar si astringente, apa de trandafir este una ideala pentru a fi folosita in orice sezon, ajutand la reducerea petelor de rosetea si, totodata, reprezentand un produs important care ajuta la combaterea aparitiei acneei si a dermatitei.

Apa de menta

Tot din categoria apelor florale face parte si apa de menta, care se obtine prin distilarea frunzelor de menta piperata, adica un tip de menta care in prezent se cultiva la scara larga, intrucat este foarte utilizata in industria farmaceutica.

In ciuda faptului ca menta are un miros putin mai intepator, oferind la inceput o senzatie de cald, apa florala obtinuta din aceasta planta este recomandata pentru femei si barbati, intrucat racoreste pielea, ajutand la indepartarea senzatiei de arsura sau mancarimi.

Apa de musetel

Cu puternice proprietati sedative, dar si antioxilitice, antispasmodice si antiseptice, apa florala de musetel este una extrem de importanta, care trebuie folosita in mod constant. Despre musetel este bine de stiut ca este considerat drept un remediu natural, care poate rezolva foarte multe probleme de sanatate.

Apa florala de musetel poate fi folosita pentru atenuarea arsurilor solare, pentru tratarea tenului acneic, prin grabirea procesului de vindecare si, in acelasi timp, mai poate fi folosita si ca demachiant, intrucat curata pielea foarte bine. Mai mult, apa florala de musetel ajuta la calmarea iritatiilor, a petelor rosii, dar si a reactiilor alergice, calmand in mod activ umflaturile, dar si pungile de sub ochi.

Adaugata in cada de baie, apa ajuta la eliminarea stresului, iar atunci cand este pulverizata pe perna, asigura un somn lin si odihnitor intreaga noapte!

Apa de lavanda

Un alt tip de apa florala potrivita pentru ten este cea de lavanda. Aceasta planta aromatica din familia de Lamiaceae se numara printre cele mai vechi si totodata cunoscute plante aromatice si medicinale. In prezent, apa de lavanda este un regenerant natural, care contribuie la cicatrizarea pielii, dar si la hidratarea si improspatarea tenului.

Printre proprietatile pe care le are apa de lavanda se numara urmatoarele: efect calmant, efect revigorant, dar si efect cicatrizant si regenerant Mai mult, apa ajuta la atenuarea arsurilor de piele, a iritatiilor, dar si al acneei, curatand si tonifiind pielea dupa fiecare utilizare.

Apa de arbore de ceai

Chiar daca este mai putin cunoscuta decat celelalte tipuri de ape florale mentionate anterior, apa din arbore de ceai este un important antiinflamator, calmant, dar si regenerant, care trebuie folosit ori de cate ori adultii simt ca este nevoie. In plus, aceasta apa ajuta la restabilirea unui echilibru psihoemotional.

Apele florale sunt 100% sigure pentru orice tip de ten si au atat de multe proprietati benefice, incat nu tebuie sa lipseasca din dulapul niciunei femei, dar si nici dulapul barbatilor!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare