Frumusete & Ingrijire

#sanatate #periaj dinti #alimente curatare dinti

Alimente care iti curata dintii

Periajul dintilor, intre doua si patru minute, poate deveni destul de plictisitor si enervant la un moment dat, insa dintii tai trebuie sa fie mereu curati, asa ca trebuie sa cauti alte variante de a-i mentine asa. Din fericire, exista cateva lucruri simple care te pot ajuta sa ai dintii albi si perfect curati, fara sa ai nevoie de o periuta si pasta de dinti.

Acest lucru este de mare ajutor mai ales atunci cand esti plecat de acasa si nu ai la indemana cele doua ustensile, dar simti neaparat nevoia de o improspatare a danturii.

Patrunjel

Daca ai consumat ceapa, usturoi sau alte alimente care au un miros neplacut, si nu ai la tine periuta de dinti si nici o guma de mestecat sau o bomboana mentolata, nu iti ramane decat sa mesteci cateva frunze proaspete de patrunjel. Vei simti cum mirosul puternic de ceapa sau usturoi este indepartat ca prin minune, iar respiratia ta va avea un miros proaspat.

Acelasi efect il pot avea si mestecarea a doua boabe de cafea.

Fructe de padure

Frucetel de padure sunt de mare ajutor in incercarea de a reda albul dintilor si de a indeparta depunderile de alimente de la nivelul acestora. Dupa o masa copioasa, striveste cateva fructe de padure si maseaza-ti dintii cu ajutorul pastei obtinute. Vei observa cum dintii tai devin perfect curati si foarte albi, exact ca dupa utilizarea unei paste de dinti pentru albire.

Fructele de padure contin un acid care curata dintii in profunzime si care ofera acestora o stralucire deosebita, ca dupa un periaj profesional.

Alimente crocante

Medicii dentisti recomanda pacientilor sa consume alimente crocante ori de cate ori au nevoie de o curatare a danturii.

Astfel, merele, morcovii, sau broccoli sunt doar cateva dintre alimentele care curata foarte bine dintii. In plus, acestea contin antioxidanti si fibre care omoara bacteriile existente la nivelul cavitatii bucale.

Lamaie

Acidul citric din lamaie este un ingredient care curata dintii in mod natural si foarte intens. Este de ajuns sa masezi o felie de lamaie pe suprafata dintilor pentru a elimina depunerile de la nivelul danturii, pentru a ucide bacteriile si pentru a preveni aparitia cariilor dentare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare