Frumusete & Ingrijire

#arsuri solare #aloe vera #ingrijire piele #crema de galbenele

Afla cum poti trata arsurile solare

Oricat de mult te-ai proteja cu crema SPF, este totusi posibil sa fi stat mai mult la soare si sa te confrunti astfel cu arsurile solare. Vremea calda este destul de ispititoare, iar dorinta arzatoare de a avea o piele cat mai bronzata te poate pune intr-o situatie destul de delicata: piele rosie care ustura.



Iata ce poti face pentru a trata arsurile solare:


Opteaza pentru dusurile reci


Dusurile reci sunt doar o solutie de moment, insa atunci cand simti ca pielea iti ia foc, este unica optiune pe care o ai pentru a avea o senzatie instanta de racorire. Este recomandat ca apa sa nu fie extrem de rece deoarece cand ve iesi din dus, senzatia de arsura va fi cu atat mai puternica - regleaza robinetul astfel incat apa sa fie calie, iar jetul sa nu fie prea puternic pentru ca pielea este deja sensibila.

De asemene, evita sa folosesti gel de dus , burete sau, mai grav decat atat, lufa. Aceste obiecte pot fi iritante pentru pielea ta. Doua sau chiar trei zile, dusul trebuie sa se rezume doar la apa curata.


Aplica ulei de aloe vera


In magazinele naturiste poti gasi ulei sau gel racoritor cu aloe vera. Aceasta planta are proprietati curative , calmeaza si vindeca pielea, stimuland regenerarea tisulara. De asemenea, produsele pe baza de aloe vera, calmeaza durerile si arsurile, ceea ce inseamna ca este ingredientul de care ai foarte mare nevoie intr-o astfel de situatie.


Pe langa aceste proprietati, gelul de aloe vera hidrateaza intens pielea si reduce imbatanirea prematura (arsurile solara provoaca aparitia ridurilor si imbatranirea), motiv pentru care o mare parte din producatorii de produse de ingrumusetare si ingijire adauga aceasta planta in procesul de fabricare.


Maseaza pielea cu unguent cu galbenele


Galbenelele sunt utilizate inca din timpuri stravechi datorita proprietatii sale vindecatoare. Sub forma de unguent sau ceai, galbenelele au actiune antiseptica, antibacteriana, antiinflamatoare si sunt recomandate in problemele de orice gen ale pielii.

Achizitioneaza de la plafar o cutie mare cu unguent de galbenele (maxim 7 ron) si maseaza-ti pielea cu acest produs dupa fiecare dus. Totusi, pentru ca unguentul are o textura foarte grasa, ar fi bine sa nu te asezi direct pe lenjeria de pat, ci pe un prosop mare (cum sunt cele de plaja) pentru a evita patarea tesaturilor.

Pe langa unguent, poti prepara un ceai concentrat - inmoaie in acest ceai (doar dupa ce s-a racit complet - il poti raci mai repede cu ajutorul unor cuburi de gheata) un prosop de dimensiuni medii si intinde-l apoi pe pielea ta. Vei vedea cum pielea ta se va simti mai racorita si se va vindeca mai repede.


Aplica o masca cu albus de ou


Pielea arsa (de soare sau de foc) se va reface mai usor si fara semne, daca peste ea se aplica o cantitate suficienta de albus de ou. Sparge 3 - 4 oua (pentru a-ti ajunge pentru tot corpul), separa albusul de galbeus, bate albusurile si apoi maseaza-ti toata suprafata corpului cu produsul finit. Lasa masca sa actioneze cel putin 20 de minute, iar apoi indeparteaz-o cu apa calduta spre rece.

Continutul ridicat de colagen din ou, va reface pielea intr-un timp foarte scurt.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare