Frumusete & Ingrijire

#ingrijirea parului #frumusete piele

Sapte greseli pe care le faci cand iti perii parul si care il pot distruge

Periatul parului este o activitate simpla si banala, insa te-ai gandit vreodata ca o poti face gresit? Cateva greseli la care nu te-ai fi gandit, precum folosirea unei perii necorespunzatoare, pot dauna sanatatii si aspectului parului tau si pot chiar determina albirea prematura.

Un periaj corect este extrem de important pentru un par frumos si sanatos. De acest procedeu pot  depinde stralucirea podoabei capilare, ritmul de crestere, rezistenta firului de par si multe alte aspecte.

Sfaturi pentru a te pieptana corect si sanatos

Daca tineti tineti cont de sfaturile de mai jos veti repara greseli pe care pana acum poate nici nu v-ati dat seama ca le faceti.

1. Nu periati parul in directia gresita

Miscarea periei de sus in jos, de la radacina pana la varfuri, poate scoate firul de par din folicul, ducand astfel la deterioarea si ruperea acestuia. Cel mai bun mod de a descurca parul este sa incepem cu varfurile si, incet si cu grija, sa urcam spre radacini. Cel mai bine este sa separam parul in suvite si sa le descurcam pe rand.

2. Nu pieptanati doar varfurile

Chiar daca este indicat sa incepeti descurcarea parului de la varfuri, nu inseamna ca trebuie sa evitati a va peria si restul parului. Scalpul produce uleiuri bogate in nutrienti esentiali pentru frumusetea si sanatatea parului si doar prin pieptanare sau periere acestea sunt distribuite pe toata lungimea firelor. Uleiurile secretate descalp sunt foarte importante pentru un par suplu si stralucitor si pot chiar sa aiba un efect anti-electrizare.Periatul parului ofera, de asemenea, un masaj usor scalpului ceea ce accelereaza circulatia sangelui si stimuleaza cresterea sanatoasa a parului.

3. Folositi o perie potrivita

Folosirea periei adecvate poate salva parul de la rupere si nu veti mai avea dureri de cap cu aranjarea acestuia.

Daca aveti parul cret sau carliontat, optati pentru o perie sub forma de paleta. Aceasta va va descurca parul cu usurinta.

Daca parul dumneavostra este fin si lipsit de volum, o perie din par de mistret va aluneca cu blandete printre suvite fara sa le deterioreze sau sa agreseze radacinile.

4. Nu periati parul prea des

Periatul viguros al parului de prea multe ori pe zi il poate slabi si rupe. Incercati sa va axati pe calitatea periajului. Indiferent cat de buna este tehnica dumneavoastra de pieptanat, nu uitati sa curatati peria regulat. Prin folosirea unei perii murdare umpleti parul curat de urme de produse de coafat si celule de piele moarta. 

5. Nu folosiți aceeași perie si pe par umed, si pe par uscat

Parul ud este predispus la rupere, iar folosirea periei gresite il poate deteriora foarte usor. Cel mai bine este sa folositi un pieptan cu dintii rari, care va descurca parul fara sa il agreseze si va distribui uniform orice tratament fara clatire doriti sa folositi.

6. Nu pieptanati carliontii „pe uscat”

Specialistii in ingrijirea parului ne recomanda sa evitam perierea parului cret atunci cand este uscat si sa folosim, inainte de toate, un spray pentru descurcare. De asemenea, putem aplica o solutie de descurcare fara clatire si sa descurcam buclele incet, fara a aplica prea multa forta. Pieptanatul viguros al parului il poate deteriora si rupe.

7. Pieptanati parul inainte de a-l spala

Pieptanatul parului inainte de a intra in dus poate preveni incurcarea acestuia. Aplicati samponul pe par cu miscari delicate sub forma de masaj in loc sa frecati suvitele intre ele. La final, in loc sa stoarceti parul, infasurati-l intr-un prosop. Acesta va absorbi apa din par fara a-l incurca sau deteriora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului