Frumusete & Ingrijire

#menta cuperoza #ulei de cocos cuperoza #pielea rosiatica #remedii cuperoza #cuperoza

6 remedii "de casa" pentru pielea rosiatica

Roseata in obraji e una, iar tenul rosu este alta. Dermatologii sunt de parere ca trebuie in primul rand sa identifici cauza rosetii pielii, apoi sa o combati. Iata cateva modalitati eficiente si la indemana de a scapa de cuperoza.

 

1. Menta


Menta e o planta care si-a dovedit eficacitatea in tratarea mancarimii si a rosetii pielii cauzate de acnee. Frunzele de menta au un efect antiinflamator excelent. Zdrobeste un pumn de frunze proaspete, apoi aplica pasta obtinuta pe zona afectata. Lasa menta sa actioneze cinci minute, apoi clateste-te cu apa rece.

2. Ceaiul de musetel

Ceaiul de musetel trebuie, de asemenea, luat in calcul. El a fost folosit dintotdeauna de mamele si de bunicile noastre ca dezinfectant, iar in aceasta situatie el va curata foarte bine suprafata afectata de cuperoza si va calma iritatia. Prepara o infuzie folosind trei cesti de apa si trei pliculete de ceai. Dupa ce s-a racit ceaiul de musetel, inmoaie in el o carpa curata din bumbac si aplica aceasta compresa pe zona cu probleme. Clateste-ti apoi fata cu apa calduta.

3. Aloe Vera

Sucul de Aloe Vera are o multime de beneficii si te poate ajuta sa scapi de petele rosiatice de pe fata. Rupe o frunza de Aloe si las-o 5-10 minute la frigider. Apoi, sectioneaz-o si maseaza-ti tenul cu lichidul din interior. Lasa gelul sa actioneze 10 minute, apoi clateste-te cu apa curata.

4. Ulei de cocos

O alta varianta destul de ieftina este uleiul de cocos. Il gasesti la plafar si il poti folosi pentru o multime de lucruri, inclusiv pentru masti de par sau masti de fata. Are proprietati antioxidante extraordinare si ajuta la calmarea pielii iritate de cuperoza sau chiar de soare. Intinde cateva picaturi de ulei de cocos pe fata si lasa-l 15 minute sa actioneze in profunzime. Spala-ti apoi fata cu apa.

5. Castravetii

Probabil ca unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru problemele de ten sunt castravetii proaspeti. E suficient sa tai cateva felii de castravete si sa le aplici pe fata. Nu doar ca iti va racori pielea, dar va reduce si roseata.

6. Mierea

Un antiinflamator uimitor este si mierea. Spala-te mai intai pe fata, apoi sterge-te cu un prosop curat. Aplica miere pe zonele sensibile si intinde-o ca pe o crema. Va calma mancarimea si va reduce rapid roseata.

Sursa foto: yeahmag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare