Frumusete & Ingrijire

#concediu litoral #terapie cu soare #beneficii mare #beneficii soare #plaja

6 motive sa profiti intens de ultimele zile frumoase la mare

 

Marea este o adevarata terapie pentru sanatatea noastra fizica si psihica. Daca nu ai apucat inca sa te bucuri de un concediu pe litoral, la noi sau in alta tara, e timpul sa profiti cat timp vremea este inca buna. Bucura-te de soare, de apa, dar mai ales de beneficiile pe care o astfel de cura ti le ofera.
 
Meteorologii anunta temperaturi ridicate pana la final de septembrie, astfel ca nimic nu ar trebui sa te impiedice sa iti planifici cateva zile la mare. Evident, cu respectarea tuturor normelor sanitare.

Un studiu facut de cercetatorii de la o Universitate din California a dovedit ca aerul salin contine o serie de electroni liberi, care neutralizeaza efectul radicalilor liberi asupra organismului. Oamenii de stiinta au descoperit insa ca suntem atrasi de mare nu doar pentru ca o asociem cu vacanta, ci si pentru ca marea, plaja si intreaga atmosfera de pe litoral au o multime de efecte benefice asupra sanatatii fizice si psihice.

Cateva zile petrecute la mare pot avea un impact extrem de benefic asupra organismului, informeaza Doc.ro.

Valurile, relaxare pentru trup si minte

Potrivit unui studiu recent, sunetul valurilor marii schimba frecventa activitatii creierului nostru, asigurandu-ne o stare de liniste completa. Mai mult decat atat, atunci cand plutim pe apa, sangele din tot corpul este pompat in zona pieptului, ceea ce inseamna ca se oxigeneaza mai bine inima si, implicit, creierul.

Remediu pentru insomnie

Plimbarea prin nisip, cu picioarele goale, in zgomotul marii, elibereaza stresul si reduce anxietatea. Totodata, reduce si micile dezechilibre hormonale. Toate acestea laolalta vor asigura un somn odihnitor. Asadar, daca suferi de insomnii, da fuga la mare!

Tratament pentru depresie si anxietate

Ionii negativi din aerul salin imbunatatesc starea de spirit si combat depresia si anxietatea. O serie de studii au confirmat faptul ca mersul la plaja poate fi folosit in tratarea unor tulburari psihice.

Intarirea sistemului imunitar

Un studiu facut de cercetatorii de la Universitatea din California a dovedit ca aerul salin contine o serie de electroni liberi, care neutralizeaza efectul radicalilor liberi asupra organismului. Ionii negativi inhalati pot ucide bacteriile, ajutand sistemul imunitar sa faca fata problemelor de sanatate ce pot aparea.

Stare de bine

Caldura soarelui are un impact puternic imediat asupra sistemului endocrin. Acesta secreta mai multe endorfine, cunoscute si ca hormonii fericirii, care ne fac sa ne simtim extrem de bine, combatand stresul si emotiile negative.

O piele mai frumoasa

Nisipiul, apa de mare si soarele au efecte benefice asupra pielii. Evident, in cantitati moderate si cu utilizarea unor creme cu factor de protectie solara de minim 30. Nisipul exfoliaza pielea, indepartand celulele moarte. Apa de mare detoxifica pielea si indeparteaza uleiurile in exces, iar iodul si sarea din mare distrug bacteriile, avand puternice efecte antibacteriene. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare