Frumusete & Ingrijire

# remedii detamtolog #piele uscata iarna #remedii piele uscata

5 remedii de la un dermatolog pentru a scapa de pielea uscata pe timpul iernii

Iarna este cel mai agresiv anotimp pentru pielea noastra, iar femeile care au deja pielea uscata stiu cel mai bine cum se transforma aceasta la frig. Senzatia de piele care tine, iritatiile si inrosirea sunt principalele probleme cu care ne confruntam imediat ce temperaturile scad. De aceea, ingrijirea tenului pe timpul iernii trebuie sa fie una speciala si diferita fata de ritualul din restul anului.

 

Dermatologul Shari Marchbein a dezvaluit, pentru revista Vogue, cateva sfaturi si trucuri de ingrijire a pielii pe timpul iernii, care vor face minuni pentru tenul tau:

Hidrateaza-ti intensiv pielea

In anotimpul rece, crema hidratanta pe care o folosesti zilnic s-ar putea sa nu fie suficienta pentru a face fata gerului sau vantului rece. Un ser antioxidant, fara alcool, poate impiedica reducerea colagenului din celule si contribuie enorm la hidratarea tenului, dar si la prevenirea aparitiei ridurilor fine.

Insa cea mai buna metoda pentru a-ti hidrata pielea un timp indelungat este sa folosesti una dintre aceste masti pentru ingrijirea fetei, care pot reda luminozitatea si aspectul sanatos al tenului tau. Alege o masca purificatoare si hidratanta daca ai un ten uscat, dar cu probleme, sau o masca reparatoare daca tenul tau se vindeca mai greu si inca ai semne de la acnee.

Exfoliaza-ti saptamanal tenul

Oricate produse ai folosi pentru hidratarea tenului, efectul lor nu va fi vizibil cat timp nu iti exfoliezi pielea in prealabil. Alege un exfoliant bland, care sa indeparteze delicat celulele moarte ale pielii si pe care sa il folosesti de doua sau trei ori pe saptamana. Exfoliantele pe baza de acid lactic sau glicolic sunt cele mai bune pentru femeile cu tenul uscat, intrucat indeparteaza murdaria si celulele moarte fara sa usuce pielea.

Schimba-ti dieta zilnica

Exista o legatura directa intre alimentatia noastra si felul in care arata pielea. De aceea, pe timpul iernii este recomandat ca dieta noastra zilnica sa includa mai multe grasimi bune. Poti incepe sa consumi in mod regulat nuci, migdale, ulei de masline si avocado, toate bogate in grasimi nesaturate, ajutand la hidratarea pielii si la repararea ei. In schimb, evita alcoolul si cofeina, intrucat acestea au efect diuretic si duc la deshidratare. Nu uita sa bei la fel de multa apa ca pe timpul verii, chiar daca nu ti-e intotdeauna sete, intrucat apa ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la redarea aspectului uniform al pielii.

Nu uita de aerul din locuinta ta

Cu cat aerul este mai uscat, cu atat pielea devine si ea mai uscata. Pentru a reduce efectele unui aer prea uscat asupra tenului, dermatologul ne recomanda sa folosim un umidificator de aer in locuinta noastra, de preferat in dormitor, acolo unde ne petrecem cel mai mult timp. „Umidificatorul creste nivelul de umiditate din aer si ne ajuta pielea sa ramana hidratata”, spune Marchbein. De asemenea, pe timpul noptii, mentine caldura la un nivel mediu, astfel incat sa te simti confortabil cand dormi, dar sa nu usuci prea tare aerul din incapere.

Evita apa fierbinte

Desi dusurile fierbinti sunt atat de placute dupa ce te-ai intors de la frigul de afara, evita pe cat posibil sa le faci. Apa fierbinte deshidrateaza foarte tare pielea si iti usuca tenul pana in punctul in care nicio crema nu va mai da rezultate. Atunci cand te speli pe fata asigura-te ca apa are o temperatura placuta, dar ca nu este prea calda. Dupa ce ai folosit gelul de curatare, la final, clateste-ti tenul cu putina apa rece. Aceasta ii va reda fermitatea, va ajuta la inchiderea porilor si la punerea sangelui in miscare.

Sursa foto: Shutterstock: Antonio Guillem

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare