Frumusete & Ingrijire

#masti #sezonul rece #frumusete si ingrijire # hidratare piele #masti home-made

4 masti de frumusete home-made pentru sezonul rece

Pentru majoritatea femeilor, iarna este un sezon dificil, care aduce cu sine o multime de probleme, cum ar fi pielea uscata si crapata, parul fragil sau buzele exfoliate. Inainte sa iti cheltuiesti tot bugetul pe lotiuni si sampoane scumpe, gandeste-te cum poti pregati singura masti home-made pentru a-ti mentine frumusetea.


1. Scrub cu migdale

Pregateste o masca exfolianta din migdale, care te va ajuta sa scapi de celulele moarte, dar si sa iti hidratezi pielea. Samburii de migdale contin o multime de substante nutritive, precum vitamina E, magneziu, grasimi sanatoase si grasimi monosaturate. Datorita acestor compusi, migdalele sunt o reala sursa de sanatate, atat din interiorul corpului, cat si din exteriorul acestuia.

Pentru scrub-ul cu migdale ai nevoie de o cana de zahar brun, 100 de mililitri de ulei de migdale, doua lingurite de miere si o lingurita de extract de vanilie. Amesteca toate ingredientele intr-un vas incapator, pana obtii o compozitie omogena. Dupa ce ai facut un dus rapid, maseaza-ti pielea cu scrub-ul de migdale, insistand pe zonele aspre sau uscate. Clateste apoi cu apa calduta, permitand peliculei de ulei sa ramana pe piele.

Daca esti alergica la unul dintre ingredientele folosite in aceasta reteta, renunta la folosirea sa, iar daca observi o iritatie pe piele, consulta-ti medicul de familie.


2. Masca de fata cu ciocolata

Daca iti place ciocolata, ai inca un motiv in plus de bucurie. Foloseste acest ingredient pentru o masca de frumusete home-made, iar silueta ta va avea de castigat. Compusii din ciocolata actioneaza eficient asupra pielii si te ajuta sa ai un ten proaspat si hidratat.

Pentru o masca de ciocolata home-made ai nevoie de 100 de grame de ciocolata, doua linguri de smantana si o lingurita de ovaz. Pune toate ingredientele intr-un blender si amesteca-le bine pana se omogenizeaza. Aplica masca pe tenul uscat si las-o sa actioneze 15-20 de minute.

La final, clateste-ti tenul cu apa calduta, apoi tamponeaza-ti fata cu un prosop de bumbac.


3. Masca de fata cu ovaz si miere

Fulgii de ovaz nu sunt buni doar dimineata la micul dejun, alaturi de o cana de lapte, ci pot fi folositi cu succes pentru mastile exfoliante. Acest ingredient are proprietati anti-inflamatoare si calmante si actioneaza cu blandete asupra pielii tale.

Pentru a pregati o masca de ovaz si miere ai nevoie de o jumatate de cana de ovaz si o jumatate de cana de miere. Amesteca cele doua ingrediente cu ajutorul unui blender , apoi aplica masca obtinuta pe pielea uscata, cu miscari circulare. Acopera intreaga fata, dar nu uita sa aplici masca si pe gat si in zona decolteului. Lasa masca sa actioneze circa 10 minute, apoi clateste cu apa calduta.


4. Scrub cu lamaie pentru maini aspre

Pentru a avea palmele delicate si placute la atingere, pregateste-ti o masca scrub cu lamaie. Ai nevoie de doua linguri de zahar, doua linguri de ulei de masline, zeama de lamaie si cateva frunze de menta. Amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui blender, apoi maseaza-ti mainile cu aceasta compozitie.

Lasa masca sa actioneze circa 20 de minute, apoi clateste-ti mainile cu apa calduta. Acest tratament este foarte eficient pentru cuticule.

Sursa foto: theindianbeauty.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului