Frumusete & Ingrijire

# piele calcaie # tratament calcaie #calcaie crapate #remedii naturiste

3 tratamente minune pentru calcaie mai fine

Vine vremea sandalelor, dar ti-e rusine sa te afisezi cu calcaiele tale pe care le-ai neglijat si acum au pielea crapata. Nu-i nimic, avem cateva ponturi pentru cum le poti face sa arate perfect in cel mai scurt timp.

Apa calda si piatra ponce

Piatra ponce este aliatul tau clasic si cel mai de pret. Inmoaie-ti picioarele timp de 15 minute intr-un lighean cu apa calda in care ai pus si o lingura de sapun lichid. Apoi, cu o piatra ponce freaca zona ingrosata a calcaielor cu miscari usoare, circulare. Clateste-ti apoi picioarele si usuca-le cu un prosop, apoi aplica un ulei de corp imbogatit cu vitamina E.

Sare de mare si ulei

Putin mai complex, insa la fel de usor vei obtine rezultatele dorite. Pune intr-un vas mai mare doua cesti de sare de mare, o ceasca de ulei de orice fel (floarea soarelui, masline, rapita etc) si 20-30 de picaturi de ulei esential de menta. Amesteca bine si pastreaza scrubul intr-un borcanel din sticla cu capac. Inainte de a-l aplica, inmoaie-ti picioarele in apa, apoi aplica scrubul, dupa ce ti-ai sters picioarele cu un prosop. Foloseste miscari circulare si maseaza calcaiele cateva minute. Clateste si hidrateaza cu o crema speciala.

Zahar si zeama de lamaie

O jumatate de ceasca de zahar se amesteca bine cu aceeasi cantitate de ulei (de orice fel, preferabil presat la rece) si cu doua lingurite de zeama de lamaie. Se aplica imediat si se maseaza usor, astfel incat zaharul sa functioneze ca un exfoliant. Dupa clatire se aplica o crema hidratanta. 

De preferat ca dupa oricare dintre tratamente, dupa ce aplicati crema, sa incaltati sosete moi din bumbac pana cand aceasta va intra complet in piele. 

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare