Frumusete & Ingrijire

#greseli igiena #pericol sanatate #igiena #sanatate

3 greseli de igiena pe care le faci fara sa-ti dai seama! Iti pun sanatatea in pericol

Igiena este foarte importanta, nu numai pentru eliminarea mizeriei ci si pentru sanatatea corporala. Cu totii stim ca trebuie sa ne facem dus de doua ori pe zi, si ca trebuie sa avem grija si de dintii nostri, insa cu toate acestea, facem o multime de greseli care ne pun sanatatea in pericol, fara sa ne dam seama. Iata care sunt acestea si de ce trebuie sa renunti acum la ele!

Nu schimbi prosopul suficient de des

Chiar daca ai impresia ca prosopul este curat, deoarece te stergi cu el dupa ce te speli, in realitate nu este deloc asa. Pe acesta se aduna particule de piele moarta, invizibila cu ochiul liber, care atrag bacteriile. Stand intr-un mediu umed, acestea se vor inmulti excesiv, punandu-ti sanatatea in pericol. Prosoapele trebuie schimbate dupa maxim cinci folosiri.

Uiti sa schimbi buretele de dus

Buretele de dus nu trebuie folosit pana in momentul in care se deterioreaza. Chiar daca folosesti gel de dus, buretele acumuleaza in timp o multime de bacterii. Acesta trebuie schimbat la cel mult doua luni, in caz contrar risti sa te inbolnavesti.

Periuta de dinti, risc pentru sanatate

Periuta de dinti, la fel ca buretele de baie, trebuie schimbata regulat. Acesta se schimba la maxim trei luni, deoarece in timp acumuleaza o multime de bacterii daunatoare igienei dentare. Apoi, incearca sa tii periuta de dinti la o distanta cat mai mare de vasul de toaleta, dar si de chiuveta, pentru ca exista riscul ca apa murdara in urma spalarii pe maini si pe fata sa ajunga si pe periuta de dinti. Una dintre marile greseli pe care le poti face este sa tii periuta de dinti in acelasi recipient alaturi de alte periute, atat acasa, dar si in vacanta sau in locuri straine. Acest obicei creste semnificativ riscul unor infectii transmise de la alte periute de dinti din vecinatate, printre care chiar si hepatita C, o afectiune extrem de grava, scrie libertatea.ro.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare