Frumusete & Ingrijire

#frumusete #piele #ingrijire #par #unghii

10 obiceiuri frecvente care te uratesc

Te uiti in oglinda si imaginea pe care o vezi nu te multumeste, dimpotriva? Inseamna ca aspectul tau are de suferit din cauza unor greseli pe care le faci fara sa iti dai seama. Daca parul tau este prea lipit de cap sau tenul tau pare permanent obosit, ai sansa sa gasesti solutiile care sa-ti readuca multumirea de sine.

Iata 10 dintre obiceiurile frecvente care te fac mai urata, chiar fara sa iti dai seama:

1 Iti musti buzele

Dupa ochi, gura este prima care atrage privirea. Insa, pielea buzelor, fiind lipsita de keratina , film hidrolipidic si glande sebacee, este fina si fragila. In conditiile in care, buzele nu sunt protejate de agresiunile din mediul exterior (vant, soare, praf) aceasta se usuca, se crapa si se rideaza.

Daca pe langa acestea, se mai adauga gestul de a-ti musca buzele facut fie din timiditate, fie dintr-o stare nervoasa, atunci lucrurile se inrautatesc. Buzele tale isi vor pierde senzualitatea, vor arata mai degraba ca o rana deschisa, la care iti este greu sa privesti.

Un remediu excelent pentru a scapa de acest obicei este sa folosesti permanent un gloss, balsam sau un ruj de buze. Din dorinta de a nu-ti distruge culoarea frumoasa a buzelor, vei evita sa iti musti buzele. Cu aceasta ocazie, buzele tale vor fi mai hidratate si protejate de factorii daunatori precum frigul, vantul, soarele puternic. De asemenea, din cand in cand, exfoliaza-ti buzele pentru a elimina celulele moarte de pe suprafata acestora.

2 Iti razi parul


Indiferent de regiunea corpului, parul ras cu lama va creste mai gros si automat mai repede. Mai ales daca este vorba de parul de pe fata, este de preferat sa optezi pentru variante de lunga durata care smulg firul din radacina (epilare cu ceara, aparatul electric sau laser). Evita sa iti razi parul, chiar daca nu ai foarte mult timp la dispozitie, foloseste mai degraba o crema depilatoare, care se aplica usor si se indeparteaza in maximum 5-6 minute.

3 Folosesti gresit produsele cosmetice

Fie ca este vorba de produsele de ingrijire a tenului, fie de cele de machiaj care ne dau o alura mai speciala, folosirea gresita a cosmeticelor nu face decat sa distruga tenul si sa-l urateasca. Cremele, lotiunile tonice, exfoliantul, balsamul de par, fondul de ten, ca si celelalte produse cosmetice se folosesc cu un anumit scop, intr-o cantitate precisa si cu o frecventa bine stabilita.

Utilizarea gresita a acestuia intr-o cantitate prea mica sau prea mare, de prea multe ori sau extrem de rar, poate avea un efect prea puternic sau dimpotriva poate sa nu aiba efectul scontat. De exemplu, cosmeticienii considera ca lotiunea tonica pentru indepartarea impuritatilor nu mai are niciun rol in ritualul de ingrijire daca se foloseste un gel de curatare cu aceleasi proprietati.

4 Iti prinzi mereu parul

Chiar daca o consideri o metoda simpla si practica de aranjat parul, prinderea acestuia intr-o „coada de cal” nu va face decat sa-l supuna unei tensiuni foarte mari. Parul prins zi de zi cu elastice rigide, cu capete de metal, sau cu agrafe dure se va subtia si isi va pierde din stralucire si vitalitate.

O femeie cu parul desfacut, indiferent de lungimea acestuia, va arata mult mai feminin si va fi mai atragatoare. Nu inseamna insa ca zi de zi trebuie sa adopti aceeasi coafura, insa opteaza pentru modalitati de prindere care sa nu-ti agreseze fibra capilara .

5 Iti storci cosurile

Intr-adevar, aspectul cosurilor cu puroi este destul de neplacut insa, nici dupa ce l-ai stors acestea nu arata mai bine. Dimpotriva, efectul poate fi uneori catastrofal, deoarece cosul stors ramane deschis timp de cateva ore si predispus la infectii, adica neprotejat. Odata bacteriile patrunse, zona se va inflama, iar riscul de a suferi un furuncul este destul de mare.

O varianta practica in estomparea aspectului neplacut al cosurilor este corectorul. Opteaza pentru un produs din gama dermatocosmeticelor, deoarece acestea sunt create special pentru un ten cu probleme, in formule mai blande.

6 Iti pensezi sprancenele foarte subtire

Specialistii sunt de parere ca sprancenele foarte subtiri nu se mai poarta de foarte multa vreme, de fapt nici nu au avut o viata foarte lunga, deoarece aspectul lor nenatural estompeaza din farmec. Expresia fetei se poate schimba daca sprancenele nu sunt pensate corect, iar mimica fetei tale poate avea o forma nu tocmai placuta. Mai mult decat atat, in timp radacina sprancenelor se slabeste si acestea se raresc din ce in ce mai mult, ceea ce duce la aparitia golurilor.

7 Stai incruntata

Vara din cauza soarelui puternic, iarna din cauza albului stralucitor al zapezii, privirea ta pare adesea incruntata. Cu siguranta multe persoane te-au intrebat daca esti suparata, desi in realitate vinovate de aceasta stare nu se fac decat ridurile de expresie. Asadar, este indicat sa mergi periodic la un control oftalmologic si sa porti ochelari de soare cu protectie adecvata sezonului pentru a evita formarea ridurilor de expresie atat din zona fruntii, cat si a ochilor.

8 Te culci fara sa te demachiezi

Demachierea pielii este o etapa esentiala in procesul de ingrijire a tenului, indiferent ca te machiezi sa nu, deoarece prin aceasta metoda trebuie sa indepartezi impuritatile acumulate de-a lungul zilei. Insa, cu atat mai mult cu cat folosesti produse de make-up, ar trebui sa te demachiezi de fiecare data inainte sa te culci.

Mentinerea stratului de machiaj amestecat cu praf, la care se adauga celulele moarte nu face decat sa-ti strice si imbatraneasca tenul. Dimineata te vei trezi cu o piele obosita, lipsita de vitalitate, iar aspectul tau general va avea cumplit de suferit.

9 Iti rozi unghiile

Se spune despre maini ca sunt cartea de vizita a unei femei. Dar ce se poate spune despre o femeie care are unghiile roase? Onicofagia este o afectiune de natura nervoasa, destul de frecvent intalnita, care se poate acutiza in timp. Poti evita sa te regasesti in situatia de a avea o manichiura urata, apeland la un specialist care sa-ti dea cele mai bune sfaturi despre ingrijirea unghiilor tale. Exista in prezent lacuri speciale, pentru persoanele care obisnuiesc sa-si roada unghiile, cu un gust amar.

10 Iti clatesti parul insuficient

Parul tau este lipsit de stralucire si de volum si parca nu are nicio forma? In foarte multe cazuri, acest aspect imbacsit este cauzat de clatirea insuficienta a parului. Cand vine vorba de clatirea parului nu exista „prea mult”, deoarece un par bine clatit va arata intotdeauna mai stralucitor si mai matasos. Un par care a fost clatit in graba este un par tern, care se va ingrasa intr-un timp foarte scurt si care va sta lipit de cap.

Sursa foto : healthyskincare101.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului