Fitness

#calorii #exercitii fizice

Activitati casnice care te ajuta sa pierzi calorii

Cine ar fi crezut ca menajul este o modalitate eficienta de a pierde din caloriile adunate cu o zi inainte? Ei bine, curatenia si efortul oricat de mic, depuse in scopul activitatilor casnice , vor contribui semnificativ la programul tau de slabit.


Iata cateva dintre cele mai buna activitati casnice care te ajuta sa pierzi din calorii :


Aspirarea covorului


10 minute de dat cu aspiratorul te vor ajuta sa pierzi aproximativ 70 de calorii, iar cu cat prelungesti timpul de aspirare, cu atat vei slabi mai usor. Daca vrei sa pierzi mai multe calorii, aspira cu rigurozitate in toate incaperile din casa dar si in locurile mai putin accesibile, care te fac sa-ti soliciti mai mult corpul (intre elementii caloriferului, sub pat, deasupra sifonierului etc).


Spalarea ferestrelor


Aceasta activitate nu numai ca te va scapa de 140 de calorii, dar iti va tonifia musculatura bratelor si a spatelui. Nu ezita sa speli toate geamurile din casa si insista mai ales asupra oglinzilor. Cu cat vei curata mai multa sticla, cu atat mai bine pentru silueta ta.


Mutarea mobilei


Daca din cand in cand simti nevoia de o schimbare in locuinta ta, nimic nu ar trebui sa te retina de la mutatul obiectelor de mobilier. Desigur, este recomandat sa muti mobila mai usoara pentru a evita durerile de spate sau intinderile musculare. Aceasta activitate te va ajuta sa pierzi 220 de calorii.


Periatul covoarelor


Aceasta activitate este una dintre cele care te ajuta sa consumi cele mai multe resurse si calorii. Periatul unui covor mare iti va arde aproximativ 231 de calorii. De asemenea, aceasta munca este un exercitiu excelent pentru brate, abdomen si spate.


Framantatul aluatului


Daca iti place painea de casa si cozonacul, ar trebui sa le prepari chiar tu. Mai ales in cazul cozonacului, unde aluatul trebuie framantat mai bine de jumatate de ora, iar efortul depus este destul de mare. Framantatul unui aluat de cozonac (30 de minute) te ajuta sa pierzi in jur de 320 de calorii.


Spalarea podelei


Mopul este un instrument excelent pentru a lucra muschii bratelor si ai spatelui, dar te si  ajuta sa pierzi in jur de 80 de calorii in 20 de minute. Asadar, cu cat speli pe jos mai des si pe suprafete mai mari, cu atat mai bine pentru frumusetea corpului tau.


Calcatul rufelor


Utilizarea unui fier de calcat implica un oarecare efort, iar o astfel de activitate exercitata timp de o ora iti va consuma aproximativ 160 de calorii.


Spalarea cainelui


Desi nu este un lucru pe care sa il faci zilnic, spalatul cainelui este o activitate care, daca dureaza in jur de 30 de minute, iti poate consuma aproximativ 120 de calorii.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare